Ingezonden persbericht


For release May 31, 2007 after 18.00 CET.

Persbericht

Respectance ontvangt groei financiering van Solid Ventures

Amsterdam - Respectance, een consumenten mediabedrijf met een online community voor het delen van herinneringen, maakte vandaag bekend dat het een investering voor internationale expansie heeft ontvangen van Solid Ventures. Respectance heeft een nieuwe dienst ontwikkeld welke mensen op een eenvoudige manier multimedia tributes laat maken. Hieronder wordt verstaan het delen van persoonlijke foto's, verhalen en herinneringen. Daarnaast kan men video's genereren die gedownload kunnen worden om voor altijd te bewaren. Mensen kunnen zich ook bij een groep aansluiten, hun eigen ervaringen vertellen via persoonlijke blogs en in contact treden met vrienden en familieleden, waar zij zich dan ook fysiek mogen bevinden.

"De recente tragedie op Virginia Tech in de VS leverde veel media aandacht op voor een fenomeen dat de afgelopen jaren enorm gegroeid is" zegt Richard Derks, medeoprichter en Marketing manager van Respectance. "Of het nu familieleden of beroemdheden betreft, oud en jong zoeken op het internet naar elkaar om hun emoties en herinneringen te delen in steeds grotere aantallen."

Nu internet een steeds dominantere positie in onze samenleving inneemt, is het een logisch gevolg dat het online delen van herinneringen een nieuwe traditie wordt. Todd Wilkinson, medeoprichter en CEO zegt, "Het is niet alleen een online condoleanceregister. We hebben een aansprekend emo-sociaal media-platform gemaakt rondom een van de meest levensbepalende gebeurtenissen. Uiteindelijk is het gemaakt voor de nabestaanden. Iedereen heeft zijn eigen verhaal te vertellen: wij bieden de perfecte omgeving om deze te kunnen delen."

Respectance zal de investering inzetten voor de internationale aanwezigheid en om de juiste affiliates aan te trekken, waaronder mediapartners, adverteerders, ecommerce partners en andere distributeurs.

Robert Wilhelm, partner van Solid Ventures vertelt, "YouTube, Myspace, Hyves en andere sociale communities hebben grote aantallen gebruikers gevonden, die video's, muziek en hun dagelijkse beslommeringen delen. Wij geloven dat er een enorme aandacht is voor het delen van herinneringen op een respectvolle, lees meer kwalitatieve, en persoonlijke manier. Het team van Respectance heeft het zakelijke inzicht en de juiste emotionele benadering gevonden om deze behoefte aan te spreken. Respectance's dienstverlening en de mediarijkdom van de website hebben ook op ons indruk gemaakt, naast het gebruiksgemak en de mogelijkheden binnen de community. Dit alles is gecombineerd op een hoog niveau van integriteit en respect. We zullen een belangrijke rol gaan spelen op de online memorial markt van deze wereld.

Over Respectance
Opgericht in 2006, Respectance is een Web 2.0 services onderneming gericht op het maken van een emo-sociale community rond het delen van herinneringen. Respectance houdt hoofdkantoor in Amsterdam, Nederland en houdt ook kantoor in San Francisco, VS en Krakau, Polen. www.respectance.com

Over Solid Ventures
Solid Ventures investeert in innovatieve bedrijven met hoge groeikansen in de volgende marktsegmenten: Internet, Telecom, Software en Digitale Media. Hun Trackrecord van succesvolle deelnemingen is: Scarlet en Versatel (Euronext:VRSA), Oxxio (LSE:CNA), ITMasters (NYSE:BMC), DataCenterTechnologies (NASDAQ: SYMC), Dedigate (AMEX:TWW). Huidige bedrijven in hun portfolio zijn 24Access, Avinity, Backup Agent en Scense. Solid Ventures is gefund door verschillende informele investeerders met een achtergrond in ICT/Media en Venture Capital en ook TechnoPartner. www.solidventures.nl

Meer info
Respectance, Richard Derks, richard@respectance.com, +31 (0) 6 411 52751 of +1 415 755 8265 Solid Ventures, Robert Wilhelm, rwilhelm@solidventures.nl, +31 (0) 20 794 7795


---- --