The cloud wekt met twee websites (on)nodige verwarring

Pseudo-importeur verstoort markt door onjuiste berichtgeving

NOORDWOLDE, 20070531 -- Begon het net allemaal op gang te komen met een fraai introductiejaar, krijgen de licentiehouder en de Nederlandse importeur/distributeur vna The Cloud luchtreinigers het met elkaar aan de stok. De consument in verwarring, de producent gefrustreerd. Wie vaart hier eigenlijk wel bij?f


Niemand dus. Als het aan Osmose lag was het nooit gebeurd. Maar gedane zaken nemen geen keer, en aangegane verplichtingen dienen nagekomen te worden is haar oordeel. Daarnaast is de licentie door de producent IONIC per 31 december 2006 ingetrokken.

Wat er precies gebeurd is wenst Osmose liever in het midden te laten. Feit is echter dat de website www.thecloud.nl door de rechtmatige eigenaar werd ingetrokken en aangepast. Zo kan de consument hierop onder andere lezen dat The Cloud ter introductie geen ¤ 169,00 maar slechts ¤ 139,00 kost.

Onzinnig en onjuist, volgens Osmose BV. The Cloud heeft namelijk nooit ¤ 169,00 gekost, pure misleiding. Daarnaast is het maar zeer de vraag of bestellende consumenten hun levering tegemoet kunnen zien, want voorraadhoudend en aangewezen importeur is nog steeds Osmose. Aanbetalen wordt door Osmose, dat haar programma overigens om meer dan alleen deze situatie uitbreidt met The Tower en The Box 50, stellig afgeraden.

De toekomst zal leren hoe dit uitpakt. Zeker is dat de dealers van Osmose nog niet echt onder de indruk zijn van het aanbod van de "nieuwe importeur" getuige hun bestellingen bij Osmose, die bereikbaar is via... www.decloud.nl .




Ingezonden persbericht