De Melkweg

PERSBERICHT - MELKWEG AMSTERDAM

POPTRASH MEETS DANCE VALLEY

Vorig jaar lanceerde de Melkweg de nieuwe dansavond Poptrash. Een tegendraadse dansavond op de donderdag, met een uiteenlopende mix van alternatieve muziek. Onder leiding van residents The Punchout DJ's (Smithee & Pat) groeide de avond snel uit tot een vaste waarde in het Amsterdamse utgaansleven. Een beukende mix van indie, electro, rock en hiphop, die gedurende het eerste jaar werd uitgebreid met meer breaks, drum 'n bass en new rave.

Ook bij de organisatie van het vooraanstaande dancefestival Dance Valley is het succes van de Amsterdamse clubavond niet onopgemerkt gebleven. De Punchout dj's werden benaderd om tijdens de 2007 editie van Dance Valley op zaterdag 14 juli de 'Red Bull Artbreak' tent te hosten en te programmeren. Uiteraard gingen Smithee & Pat enthousiast op dit verzoek in en zo is ook de Melkweg weer terug van weggeweest op Dance Valley, want van de tweede tot en met de tiende editie van het festival had het Amsterdamse poppodium een eigen tent.

Het programma ziet er als volgt uit:
hosts: The Punchout dj's

dj (Mad) Ed
de breakbeat-veteraan van Nederland maakt al jaren de Nederlandse podia onveilig met zijn stuiterende collectie.

Thrasher
de Rotterdamse dj Trasher zette tijdens het éénjarig bestaan van Poptrash in oktober The Max op z'n kop met zijn mix van breaks en drum 'n bass.

Der Tante Renate
Deze electropunk one-man-act speelde als één van de eerste live-acts op Poptrash en maakte grote indruk op de Punchout dj's, die de act direct vastlegden voor Dance Valley.

Steve Aoki
Eigenaar van het Dimmak label, die zijn sterke indie / elektroset over het Spaarndamse landschap mag laten schallen.

John B
De nieuwe drum 'n bass koning uit de UK heet John B. Zijn hit 'Stalking You On My Space' is een ware Poptrash-classic en knalt elke donderdag uit de speakers. Een artiest die niet mag ontbreken!

en veel meer! zie www.dancevalley.nl

Poptrash, elke donderdag in de Melkweg (The Max), 23.00 uur, E 5,00 / E 4,00 (leden)