Gemeente Utrecht

CDA Utrecht, 31 mei 2007

CDA vraagt om doorpakken op terreinen als veiligheid, bereikbaarheid en onderwijs bij behandeling Voorjaarsnota

De Utrechtse CDA Fractie heeft tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota in de gemeenteraad in haar beschouwing het college opgeroepen werk te maken met investeringen in de stad. Het CDA vroeg in haar moties in het bijzonder aandacht voor het ondersteunen van huiswerkbegeleiding, een verplichte bedrijfsstage voor beleidsambtenaren en het voltooien van de restauratie Willibrordkerk.

Het werk van maatschappelijke organisaties op het gebied van huiswerkbegeleiding voor kinderen uit sociaal-economische zwakkere milieu's, bijvoorbeeld allochtone kinderen is belangrijk werk waarvoor het CDA door middel van een motie extra ondersteuning heeft gevraagd.

Het CDA wil verder beleidsambtenaren bijspijkeren in een klantgerichte instelling en hun praktijkkennis bijbrengen. Door middel van de door het CDA ingediende motie zullen beleidsambtenaren op stage gaan.

De Willibrordkerk in het centrum van Utrecht hoort bij het rijke culturele erfgoed van onze stad en voor het CDA is het van belang dat de restauratie van deze unieke Kerk op een goede manier kan worden afgerond. Het CDA heeft hiertoe een motie ingediend om de restauratie van het orgel van de Kerk af te maken.

Hiernaast diende het CDA moties in ter ondersteuning van de vrijwillige brandweer, subsidie voor het 200-jarige Kunstliefde en het behoud van het FIOM, dat advies geeft bij specifiek maatschappelijke problemen.

Inlichtingen: Maarten van Ditmarsch, 06-42219670, Fractievoorzitter CDA Utrecht.

Fractiebureau CDA Utrecht, cda@utrecht.nl of 030 286 11 23.