Persberichten weekend 2 en 3 juni

's-Hertogenbosch, 03-06-2007

Politie houdt verdachten huiselijk geweld aan

Oss De politie heeft zaterdagmiddag in hun woning twee Ossenaren, 59 en 23 jaar oud, aangehouden. De twee, vader en zoon, worden er van verdacht een 28-jarige vrouw uit Den Haag mishandeld te hebben. De vrouw is de dochter/zus van de verdachten. De vrouw raakte gewond aan haar gezicht en klaagde over hoofdpijn. Ze is voor onderzoek naar de huisarts gebracht. De verdachten zijn inverzekeringgesteld.

Politie houdt jongen aan bij controle

Gemonde Bij een jeugdcontrole op de De Hogert in Gemonde heeft de politie zaterdagavond een 17-jarige jongen uit Schijndel aangehouden. Hij bleek in het bezit te zijn van 50 XTC-pillen die hij naar eigen zeggen wilde gaan verkopen. De pillen zijn inbeslaggenomen en de jongen is voor verhoor inverzekeringgesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt twee inbrekers aan

s-Hertogenbosch/Vught De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee Bossche inbrekers, 20 en 22 jaar oud, aangehouden. De politie kreeg die nacht een inbraakmelding van een bedrijf aan de Ploegweg in s-Hertogenbosch. Agenten gingen direct ter plaatse. Op de Ploegweg zien zij twee inbrekers het bedrijfspand verlaten. Bij het zien van de politie, duiken de verdachten een gereedstaande auto in. De auto, bestuurd door een derde verdachte rijdt vervolgens weg. De politie zet de achtervolging in en geeft de auto meerdere malen een stopteken. Ze gaan er echter toch van door. Via de A2 in de richting van Eindhoven. De agenten blijven de auto volgen. De auto rijdt uiteindelijk de A65 op en gaat vervolgens Vught in. Op de Boslaan in Vught rijden zij tegen een verkeersbord. Daarop rennen alle verdachten de auto uit. De 22-jarige verdachte gooit vervolgens een breekijzer naar de politieauto. Agenten rennen achter hem aan. In een tuin aan de Boslaan kan de verdachte aangehouden worden. Hij verzet zich daarbij hevig en slaat één van de agenten in het gezicht. De agenten moeten enkele corrigerende tikken en peperspray gebruiken om hem onder controle te brengen. De 20-jarige verdachte kon uiteindelijk met behulp van oplettende burgers in de buurt aangehouden worden. Beide verdachten zijn inverzekeringgesteld. De derde verdachte kon ontkomen. De auto waarin ze reden, bleek in februari 2007 weggenomen te zijn uit Vught. Onderweg hebben de verdachten meerdere goederen weggegooid. De politie heeft deze goederen veiliggesteld en onderzoekt de zaak.

Politie houdt man aan voor vernieling

Veghel De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige man uit Veghel aangehouden op de Markt in zijn woonplaats. Hij wordt er van verdacht die nacht de ruiten van een pand aan de markt vernield te hebben. De man had diverse verwondingen aan zijn hand. Toen de politie de man aan wilde houden, bemoeide zijn 14-jarige vriendin zich hier echter mee. Ze wilde de aanhouding voorkomen. Ze werd door omstanders tegengehouden, maar sloeg die vervolgens in het gezicht. Daarop is ook zij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De 21-jarige man is ingesloten voor verhoor, zijn vriendin mocht die nacht na verhoor naar huis. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man schopt politiehond

Uden De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige inwoner van Schijndel aangehouden op het Landschrijversveld in Uden. De politie kwam ter plaats nadat ze een melding kreeg over onenigheid op straat. Daar trof de politie een groep mensen aan, waaronder de verdachte. De agenten namen enkele mensen apart om aan te horen wat er precies aan de hand was. Zo ook de verdachte. Die raakte echter buiten zinnen. Hij richtte vervolgens zijn woede op een agent en een politiehond die op enige afstand stonden te kijken. De man rende op de hond af en schopte de hond, die aangelijnd was. Die beet vervolgens van zich af. Daarop werd de verdachte aangehouden. De verdachte liep een kleine verwonding op aan zijn knie. De man is na verhoor met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Politie houdt drugsdealer aan

Sint-Michielsgestel De politie heeft vrijdagavond een 29-jarige inwoner van Sint Michielsgestel aangehouden in zijn auto op de Ruwenbergstraat in zijn woonplaats. Hij wordt er van verdacht in harddrugs te dealen. Bij zijn aanhouding trof de politie diverse gripzakjes met drugs, vermoedelijk cocaïne, aan. De politie heeft eveneens een huiszoeking gedaan in zijn woning. Daar trof de politie ook 150 XTC-pillen aan. Tevens werden een weegschaal, lege gripzakjes en geld inbeslaggenomen. De verdachte is voor verder onderzoek inverzekeringgesteld. De politie hield bij de actie ook enkele kopers aan. Zij zijn na verhoor in vrijheidgesteld.

Politie houdt man aan die portier bedreigd met mes

Oss De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 28-jarige inwoner van Utrecht aangehouden op de Eikenboomgaard in Oss. De man wordt er van verdacht een 36-jarige portier van een horecagelegenheid bedreigd te hebben met een mes. De portier schoot enkele collegas van een andere zaak te hulp toen zij onenigheid hadden met de verdachte. Vervolgens pakte de verdachte een mes en bedreigde het slachtoffer. Ook een 29-jarige man, inwoner van Maarssen, werd aangehouden. Hij stond bij de andere verdachte en weigerde op verzoek van de politie zich te legitimeren. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor mishandeling

Veghel De politie heeft zaterdagavond op het Lookveld in Veghel een 23-jarige Bosschenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht op vrijdagavond een 22-jarig Veghelse mishandeld te hebben. Die vrijdagavond stond hij bij de vrouw voor de deur in de Cederlaar in Veghel. Hij schopte de vrouw, die zwanger is, waarop over en weer geslagen werd. Ook wordt de man er van verdacht de scooter van de vrouw vernield te hebben. Hij kon de volgende dag aangehouden worden en is inverzekeringgesteld voor verder onderzoek.

Politie houdt man aan voor bedreiging

Cuijk/Katwijk De politie heeft zaterdagavond een 40-jarige inwoner van Katwijk aangehouden op de Gansakker in zijn woonplaats. Hij wordt er van verdacht die avond een 36-jarige inwoner van Cuijk met de dood bedreigd te hebben. De gewaarschuwde politie kon de man in Katwijk aanhouden. Hij is inverzekeringgesteld voor verder onderzoek.

Politie houdt fietsendief aan Boxmeer De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 18-jarige inwoner van Ledeacker aangehouden. Agenten zagen dat de man zojuist op de Stationsweg in Boxmeer een fiets had weggenomen. Zijn eigen fiets was naar eigen zeggen ook weggenomen. Hij is ingesloten en krijgt een proces-verbaal.

Laatst gewijzigd 03-06-2007 14:23 | © Politie Brabant-Noord