Politie Gelderland-Midden


Dronken brommobieler aangehouden na aanrijding

Publicatiedatum: 3-6-2007 14:31:17

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de wijk Malburgen een 40-jarige Arnhemmer aangehouden wegens het rijden onder invloed en het doorrijden na een aanrijding. De man zou rond half één met zijn brommobiel op de Akkerwindestraat tegen een geparkeerde auto zijn gebotst waarna hij doorreed zonder zich bekend te maken. Een paar straten verderop, op het Meldeplein, werd de man door de gewaarschuwde politie aangetroffen. De man bleek onder invloed van alcohol en moest mee naar het politiebureau. Daar bleek dat hij met een promillage van 1,97 had gereden. Dat is bijna vier keer zoveel als is toegestaan. De Arnhemmer kreeg naast een proces-verbaal een rijverbod van 11 uur. Bij de aanrijding was niemand gewond geraakt. (07-086459)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer opgepakt wegens mishandeling

Publicatiedatum: 3-6-2007 14:30:39

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft zaterdagavond op de Burgemeester Matsersingel een 26-jarige Arnhemmer opgepakt wegens mishandeling. De man zou kort daarvoor een 20-jarige plaatsgenoot op straat hebben geslagen. Het slachtoffer was daarbij gewond geraakt en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. Volgens de 20-jarige jarige fietste hij even voor middernacht over de Burgemeester Matsersingel en passeerde daarbij de 26-jarige man. In het voorbijgaan zou de 26-jarige het slachtoffer zonder aanleiding in het gezicht hebben geslagen. Gewaarschuwde agenten hielden de man op aanwijzen van het slachtoffer in de buurt aan. Waarom de Arnhemmer had geslagen is onduidelijk.
(07-086437)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Velpenaar aangehouden na mishandelingen

Publicatiedatum: 3-6-2007 14:30:08

VELP - De Velpse politie heeft vrijdagavond een 37-jarige inwoner van die plaats aangehouden wegens enkele mishandelingen. De man zou tijdens een huiselijke ruzie zijn 35-jarige echtgenote hebben mishandeld. Een kennis van de vrouw, een 40-jarige Velpse die de vrouw probeerde te ontzetten, zou dat ook hebben moeten bekopen met enkele klappen. Twee Velpenaren van 41 en 43 jaar die te hulp schoten zouden daarbij ook door de 37-jarige man zijn geschopt en geslagen. Gewaarschuwde agenten namen de 37-jarige man mee naar het politiebureau waar hij is ingesloten. Door de slachtoffers, die enkele lichte verwondingen hadden opgelopen, is aangifte gedaan. De Velpenaar is voor onderzoek in verzekering gesteld en zit nog vast. (07-085851)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rijden onder invloed tijdens rijverbod

Publicatiedatum: 3-6-2007 14:29:18

ARNHEM - Een 24-jarige Arnhemmer is zaterdagavond in zijn woonplaats tegen de lamp gelopen nadat hij door de politie betrapt was op het rijden onder invloed en het rijden tijdens een rijverbod, dat hem door een rechter eerder was opgelegd. Agenten zagen de man rond half elf in de wijk Presikhaaf rijden en ternauwernood voor een rood verkeerslicht stoppen. Bij het zien van de politie ging de Arnhemmer er vandoor. Op de Van Borsselenstraat ramde de Arnhemmer een geparkeerde auto en kwam tot stilstand. Daarop werd hij aangehouden. De agenten constateerden alcoholgebruik bij de Arnhemmer en legden hem een rijverbod op. Bovendien bleek de rechter hem al eerder een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben opgelegd.
(07-086361)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Zes aanhoudingen na winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 3-6-2007 14:28:06

ARNHEM - Het afgelopen weekend zijn door de Arnhemse politie zes personen aangehouden na meldingen van winkeldiefstal. Vrijdagmiddag werd bij een schoenenzaak aan de Vijzelstraat een 18-jarig meisje uit Oosterbeek aangehouden. Het meisje zou volgens winkelpersoneel een paar schoenen hebben meegenomen zonder te betalen. Opzet kon door de politie echter niet worden aangetoond waarna de Oosterbeekse werd vrijgelaten. Bij een warenhuis aan het Velperplein werd diezelfde dag een 17-jarige jongen uit Utrecht opgepakt. De knaap zou met een speciaal geprepareerde binnenzak in zijn jas een MP3-speler hebben gestolen.
Zaterdag hield de Arnhemse politie een 17-jarig meisje uit Huissen, een 20-jarige vrouw uit Arnhem en twee meisjes van 13 en 14 uit Arnhem aan. De Huissense zou voor ruim 93 euro aan kleding hebben gestolen bij een warenhuis aan het Johnny van Doornplein. De 20-jarige Arnhemse wordt ervan verdacht een broekriem te hebben gestolen bij datzelfde warenhuis. De beide minderjarige meisjes zouden aan de haal zijn gegaan met kledingaccessoires. Alle verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten.
(07-086177)