Persberichten Binnensticht, 14.45 uur

Utrecht, 03-06-2007

Rijden onder invloed

DE BILT Op vrijdag 1 juni werd omstreeks 21.00 uur een 24-jarige bestuurder uit Bilthoven aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De verdachte reed op de Looijdijk in De Bilt toen hij een 59-jarige vrouw uit de Bilt op een fiets passeerde met zijn bestelauto. De vrouw slingerde en viel tegen de bus aan toen hij met zijn auto passeerde. Zij liep hierdoor licht letsel op aan het hoofd. De man stopte meteen maar erbij geroepen agenten roken een alcohollucht en hij werd overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse. Hier bleek hij 430 ug/l te blazen en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Aanhouding verdachte autoinbraak

BILTHOVEN Op aanwijzing van een alerte getuige heeft de politie op vrijdag 1 juni omstreeks 10.00 uur een 14-jarige jongen uit Maartensdijk aangehouden op verdenking van het inbreken in een geparkeerde auto. Een omstander zag een jongen in een auto op de Hasebroeklaan inbreken en schakelde de politie in. Op grond van het opgegeven signalement zocht de politie in de omgeving en trof een jongen aan op de Rubenslaan die voldeed aan het signalement. Bij de jongen werd een navigatiesysteem aangetroffen. De jongen heeft een bekennende verklaring afgelegd.

Ongeval met letsel

DE BILT Op vrijdag 1 juni vond omstreeks 13.00 uur op de Utrechtseweg een aanrijding met letsel plaats. Een 21-jarige bestuurster uit Zeist wilde op deze weg van rijbaan wisselen en verloor hierbij de macht over het stuur. Vervolgens komt zij via een busbaan, de groenstrook over, via het fietspad tegen een boom langs de weg terecht. Door het ongeval raakt de auto zwaar beschadigd en raakt een 17-jarige inzittende vrouw uit Zeist gewond. Een 20-jarige vrouw uit Zeist die ook in de auto zat, raakte niet gewond. De brandweer heeft het slachtoffer uit de auto gehaald. Zij is vervolgens met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het UMC.

Beroving pizzakoerier

ZEIST Op zaterdag 2 juni omstreeks 20.45 uur is een 16-jarige uit Zeist het slachtoffer geworden van een beroving. De jongen, een pizzakoerier, had een bestelling weg te brengen bij een adres aan de Laan van Vollenhove. Hier werd hij onder bedreiging van een wapen door een onbekende man beroofd van zijn geld. Vervolgens ging de verdachte er te voet vandoor. Het zou gaan om een man met licht gekleurde huidskleur die een zwarte bril droeg. De verdachte droeg een grijze muts, een zwarte trui met een grijze streep over de borst en een zwarte broek. Getuigen of personen met meer informatie kunnen contact opnemen met de politie in Zeist via tel. 0900-8844.