Persberichten Heuvelrug, 14.55 uur

Utrecht, 03-06-2007

Openlijke geweldpleging

RHENEN Een 36-jarige man uit Rhenen heeft aangifte gedaan van openlijke geweldpleging. De man verklaarde in de nacht van vrijdag op zaterdag 2 juni te zijn mishandeld op de Frederik van de Paltshof door diverse personen uit een groep van zon tien personen. Hierdoor raakte het slachtoffer gewond aan zijn hoofd.

De politie heeft kort daarna een 20-jarige vrouw uit Rhenen en een 20-jarige man uit Veenendaal aangehouden voor betrokkenheid bij de mishandeling. Op zaterdagavond werd een 17-jarige verdachte uit Rhenen aangehouden. Alle verdachten zitten vast. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de mishandeling.

Oproep getuigen: Diefstal wasgoed

VEENENDAAL De politie heeft twee meldingen van twee vrouwen ontvangen van diefstal van wasgoed, waaronder ondergoed, bij het Rembrandtpark. Een 29-jarige meldster heeft inmiddels aangifte gedaan. De diefstal vond plaats op zaterdag 2 juni tussen 17.00 uur en 20.15 uur. Een getuige heeft de diefstal gezien. De verdachte betreft een blanke man met kort, zwart haar. De man is tussen de 40 en 50 jaar en droeg een lichtblauwe blouse met een zwarte broek. Hij reed weg in een donkerrode auto. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Veenendaal via tel. 0900-8844.

Verdachte inbraak aangereden en aangehouden

DOORN De politie heeft op 2 juni omstreeks 18.15 uur een 19-jarige man uit Driebergen-Rijssenburg aangehouden op de Dorpsstraat. Een collega herkende de verdachte alszijnde een man die werd gezocht voor een inbraak in een sportcomplex aan de Weidedreef in Driebergen-Rijssenburg op 28 mei 2007. De politie reed direct naar de locatie en trof de verdachte aan. Hij werd aangesproken door een agent en de verdachte ging er vervolgens vandoor. Hij stak hierbij de rijbaan over en werd aangereden door een 58-jarige autobestuurder uit Doorn. Hierdoor liep de verdachte diverse snijwonden op. Omdat vluchtgevaar bestond, werd de verdachte geboeid en ging een agent mee in de ambulance om de verdachte te laten behandelen in het ziekenhuis. Daarna werd de verdachte naar het bureau gebracht en Hij zit vast voor nader onderzoek.

Steekpartij

LEERSUM De politie heeft op zaterdagavond 2 juni omstreeks 20.00 uur op de Rijksstraatweg een 24-jarige man uit Leersum aangehouden op verdenking van het steken met een mes. Hierbij zou een man uit Amerongen (personalia en letsel onbekend) gewond zijn geraakt. Dit vond plaats op een terras bij een horecagelegenheid.

Zowel slachtoffer als verdachte werden afgevoerd naar het ziekenhuis voor behandeling. Verdachte had letsel aan zijn hand en moest hier aan worden geopereerd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de aanleiding van de steekpartij.

Rijden onder invloed

VEENENDAAL De politie heeft op zaterdagavond 2 juni omstreeks 20.15 uur een 35-jarige man uit Veenendaal aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man wilde de parkeergarage van de Scheepjeshof uit, maar had problemen met de betaalautomaat. Een beveilingsmedewerker vermoedde alcohol in het spel en belde de politie. De agenten zagen de verdachte rondjes rijden in zijn auto en hieldden de man aan naa een blaastest. Hij bleek met 570 ug/l te hebben gereden en kreeg behalve een boete een rijverbod van zes uur.