Politie Midden- en West Brabant

Weekendberichten district Oosterhout 03-06-07

OOSTERHOUT NB, 3 juni 2007

Politie hoort ex-partner voor huiselijk geweld

MADE Met het opnemen van een aangifte terzake huiselijk geweld is de politie een onderzoek gestart. Zaterdagochtend hoorden de genten een 29 jarige man uit Raamsdonkveer. Hij wordt ervan verdacht zijn 24 jarige ex-vrouw uit Made mishandeld te hebben. De man legde een ontkennende verklaring af. Het tweetal kreeg vrijdagmiddag een woordenwisseling over een computer. Deze woordenwisseling ontaardde in een conflict waarbij volgens het slachtoffer de verdachte zijn ex-vrouw tussen de voordeur en de muur geduwd had.

De politie controleert het gebruik van alcohol in het verkeer

LAGE ZWALUWE De politie controleerde vrijdagavond in de Nieuwstraat een 19 jarige automobilist uit Lage Zwaluwe. Een indicatieve blaastest op straat wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau blies uit 335 ug/l. Voorzien van een rijverbod van 4 uren mocht hij na verhoor het bureau verlaten.

WAALWIJK Agenten stelden zaterdagmiddag rond 15.00 uur op de Mozartlaan een onderzoek in naar aanleiding van een aanrijding waarbij een 58 jarige automobilist uit Waalwijk betrokken was. De man bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij ruim drie maal de toegestane hoeveelheid overschreed, namelijk 775 ug/l, Het rijbewijs werd ingevorderd. De man verklaarde 6 flesjes bier en 3 jenevers te hebben gedronken. Na verhoor mocht hij te voet huiswaarts keren.

ALMKERK Op de Brugdam in Almkerk controleerden agenten een 23 jarige automobilist uit almerk. Een indicatieve blaastest gaf aan dat hij teveel alcohol gedronken had. Op het bureau blies de man 245 ug\/l. Voorzien van een proces verbaal en een rijverbod mocht hij na verhoor vertrekken.

KAATSHEUVEL Het rijgedrag van een 22 jarige bromfietsbestuurder viel agenten zaterdagavond rond 22.45 uur op de Bergakker op. De man reed met hoge snelheid. Controle op straat wees uit dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau blies de man 500 ug/l. Ook hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 7 uren.

Wildplasser loopt tegen de lamp

OOSTERHOUT Agenten hebben vrijdagavond kort na 21.00 uur op de Beneluxweg een 21 jarige man uit Rijen aangehouden voor het wildplassen. De man is aangehouden toen tijdens de bekeuringsituatie bleek dat hij de Duitse nationaliteit had.

Politie onderzoekt inbraak in bedrijven

GIESSEN De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een inbraak in een bedrijf aan de Expeditiweg. Het bedrijf werd vrijdagavond tussen 22.15 uur en 23.45 uur bezocht door ongenode. Via het forceren van het slot van de voordeur hebben inbrekers zich de toegang tot het pand verschaft. Uit een van de kantoren werd de inhoud van een kluis, een geldbedrag, buit gemaakt.

WAALWIJK Vanmorgen pleegden onbekenden tussen 06.45 uur en 07.00 uur een inbraak in een bedrijf aan de Cartografweg in Waalwijk. Op de eerste verdieping werd het slot van een raam geforceerd waardoor de daders zich de toegang tot het pand verschaften. Daar werden meerdere kasten en een kluis opengebroken.

Gewonden bij verkeersongevallen

SPRANG-CAPELLE Bij een verkeersongeval op de rijksweg A59 raakten zaterdagochtend een 23 jarige vrouw uit Best en een 46 jarige vrouw uit Eindhoven gewond. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het Twee Steden Ziekenhuis in Tilburg.

Een 33 jarige automobilist uit Waalwijk reed zaterdagochtend rond de klok van 09.30 uur met zijn auto over de linker strook van de Rijksweg A59 in de richting van knooppunt Hooipolder. Door de noodzaak van het verkeer remde ter hoogte van Waspik het verkeer voor hem af. Het lukte de Waalwijker niet meer om zijn auto tijdig tot stilstand te brengen. Hij reed tegen de achterzijde van de voor hem rijdende auto die op zijn beurt tegen de volgende voorligger reed. De slachtoffers zaten in de auto waarmee de Waalwijker in aanrijding kwam.

DONGEN Bij een verkeersongeval op de Duiventorenbaan raakte zaterdagmiddag een 61 jarige snorfietsbestuurster uit Dongen gewond. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Breda.

Het slachtoffer werd zaterdagmiddag rond 13.00 uur met haar bromfiets van achteren aangereden door een tractor die bestuurd werd door een 38 jarige inwoner uit Rijen.

WIJK EN AALBURG Bij een verkeersongeval in de Polstraat raakte zaterdagmiddag een 26 jarige motorrijder uit Bruchem gewond. Hij is met letsel aan zijn hand overgebracht naar een ziekenhuis.

Een 19 jarige automobilist uit Borssele reed over de Polstraat. Ter hoogte van een parkeerplaats sloeg de automobilist links af. Hij liet hierbij de motorrijder die hem op dezelfde weg tegemoet kwam niet voorgaan waardoor een aanrijding tussen beiden ontstond.

Dronken man verzet zich en dreigt agent

GILZE De politie heeft zaterdagavond tegen 21.00 uur een 49 jarige inwoner uit Litouwen aangehouden. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, dreigde op de Rijksweg A58 ter hoogte van het pompstation in gevecht te gaan met een hulpverlenende agent. De agent gebruikte pepperspray om de man onder controle te krijgen.

De politie stelde zaterdagavond op de Rijksweg een onderzoek in. Een getuige meldde dat een man met een bebloed hoofd nabij het pompstation op de Rijksweg zou liggen. Ter plaatse troffen de agenten de man liggend aan. Hij was niet aanspreekbaar. Getuigen vertelden dat de man bij enkele vrachtwagens hoorde die verderop geparkeerd stonden. Onderzoek wees uit dat hij na het nuttigen van een fles Wodka problemen met enkele vrachtwagenchauffeurs had gekregen. Tijdens het gesprek kwam de man bij en stond op. Toen de agent hulp wilde verlenen werd de man agressief en nam een gevechtshouding aan.

Politie onderzoekt poging tot beroving

RIJEN De politie is met het opnemen van een aangifte een onderzoek gestart naar een poging tot beroving die zaterdagavond rond 19.00 uur plaats vond in de Krekelhorst. Het slachtoffer, een 61 jarige vrouw uit Rijen deed aangifte.

Het slachtoffer liep met haar fiets aan de hand door een steegje in de Krekelhorst. Daar werd ze aangesproken door twee onbekende mannen. Het tweetal vroeg om de tas die het slachtoffer in haar fietsmandje had. Toen de vrouw aangaf haar tas niet af te geven sloeg een van de daders haar enkele keren in het gezicht. Het tweetal liep daarna zonder tas het steegje uit.

Politie deelt 13 bekeuringen uit tijdens aanhangwagencontrole

RIJEN Agenten stelden zaterdagochtend tussen 10.00 uur en 11.45 uur op de Parallelweg een aanhangwagencontrole in. Al snel bleek dat het merendeel van de aanhangwagens gebreken vertoonden. In totaal kregen 13 bestuurders van het trekkende voertuig een bekeuring voor onder andere het niet hebben van een kentekenplaat, niet werkende verlichting en het niet werken van de losbreekreminrichting.

Politie arresteert Oosterhouter voor aanranding

OOSTERHOUT De politie heeft zondagochtend op de Walenburg een 22 jarige inwoner uit Oosterhouter aangehouden op verdenking van aanranding. De man had meerdere keren een 37 jarige plaatsgenoot in zijn kruis betast. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld.

De politie kreeg kort na 03.30 uur de melding dat een taxichauffeur problemen had met een klant. Ter plaatse troffen de agent de 37 jarige klant aan. De man vertelde tijdens de rit naar huis meerdere keren onheus seksueel bejegend te zijn door de chauffeur. Zelfs na diverse waarschuwingen bleef de chauffeur doorgaan.

Politie houdt centrumbezoeker aan voor openlijke geweldpleging

OOSTERHOUT De politie heeft vanmorgen rond 03.30 uur op de Markt een 28 jarige inwoner uit Almkerk aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een openlijke geweldpleging. Samen met een nog onbekende verdachte mishandelde hij een 21 jarige man uit Rijen.

Het slachtoffer liep samen met twee kennissen over de Markt in Oosterhout. Ter hoogte van een eetgelegenheid spraken twee onbekende mannen het drietal aan. De onbekende mannen waren uit op een confrontatie. Zonder aanleiding sloeg zowel de verdachte als diens vriend het slachtoffer en een andere jongen uit het gezelschap in het gezicht.

Auteur: Desiree Brabers