Politie Zeeland


---

Z-1877-2007 Grensoverschrijdende politiecontroles
Op zaterdag 2 juni heeft vanaf 11.00 uur 's ochtends een controle plaatsgevonden op de grensovergangen in West Zeeuws-Vlaanderen.
De controle vond plaats als samenwerkingsverband tussen de Belgische en Zeeuwse politie. Door beide politieinstanties zijn in totaal ongeveer 3200 voertuigen gecontroleerd en er werden 132 bekeuringen uitgeschreven. Dit waren bekeuringen voor snelheidsovertredingen, rijden onder invloed, niet handsfree bellen, rijden zonder autogordel en het niet kunnen tonen van het rijbewijs. Alle politiemedewerkers waren zeer tevreden over het verloop van de controle en gaan in de toekomst nog meer van dit soort controles samen uitvoeren.

Z-1878-2007 Onder invloed (ZVL)
Omstreeks 19.37 uur gisteravond (zaterdag) is een 35-jarige automobilist uit Hulst betrapt op het rijden onder invloed.
Hij reed over de Poorterslaan in zijn woonplaats toen hij staande werd gehouden door agenten. De man moest een blaastest ondergaan en hieruit bleek dat hij bijna drie keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. De man kon direct zijn rijbewijs inleveren en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.
Om ongeveer 00.40 uur, op de Eikenlaan in Koewacht, werd ook een automobilist betrapt die teveel gedronken had.
De man, een 54-jarige Moerbekenaar (B), had ook drie keer zoveel gedronken dan toegestaan en dus werd zijn rijbewijs ook ingevorderd.
Ook in Sluis, op de Rondweg, werd een dronken automobilist betrapt.
Deze 40-jarige man uit de gemeente Sluis reed met een slakkengang over de Rondweg en zag bijna een politieauto over het hoofd. Hij moest om omstreeks 01.55 uur een blaastest ondergaan en faalde. Hij had dan ook bijna vier keer zoveel gedronken dan toegestaan is. Deze man kon, net als zijn twee voorgangers, zijn rijbewijs op het politiebureau achterlaten.
Een 21-jarige man uit de gemeente Terneuzen raakte vannacht omstreeks 04.48 uur ook zijn rijbewijs kwijt.
Uit een blaastest die de man moest ondergaan, bleek dat hij (voor een beginnend bestuurder) bijna zes keer zoveel had gedronken. De man verklaarde dat hij achter het stuur was gaan zitten, omdat hij het niet meer verantwoord vond dat zijn maat naar huis ging rijden. Tegen alle hierboven genoemde betrokkenen wordt proces-verbaal opgemaakt en zij mogen zich binnenkort voor een rechter verantwoorden.

W-1879-2007 Onder invloed (W)
Omstreeks 04.47 uur vannacht reed een 31-jarige Vlissinger door de Coosje Buskensstraat in zijn woonplaats.
Hij werd gecontroleerd door de Zeeuwse politie en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij bijna vier keer teveel had gedronken. Hij kon direct zijn rijbewijs inleveren bij de politie. De man mag binnenkort een verklaring afleggen voor een rechter.

---- --