Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten weekeind van 2 en 3 juni 2007

Zaanstreek-Waterland, 03-06-2007

Politie zoekt getuigen steekpartij

Zaandam, 2 juni 2007, 04:28 uur

De politie doet onderzoek naar een steekpartij op de Czaar Peterstraat die even voor 04.30 uur plaatsvond, waarbij een 45-jarige Zaandamse gewond is geraakt in haar zij. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, maar kon nog wel een verklaring afleggen aan de politie. Het slachtoffer had zich door een taxi laten afzetten voor café Felini in de Czarinastraat. Want daar stond haar fiets. Vanaf de Czarinastraat is ze richting de Czaar Peterstraat gefietst, waar ze iemand zou ontmoeten. Op het moment dat ze de Czaar Peterstraat inreed kwam een personenauto haar tegemoet en stopte naast haar. Aan de passagierskant stapte een man uit die op haar afliep, haar stak en haar tas afrukte. De dader stapte de auto weer in aan de bijrijderskant en de auto reed weg in de richting van de Hogendijk. De politie doet een dringende oproep aan getuigen om zich te melden bij de Centrale Recherche via 0900-8844. Of anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Getuigen gezocht gewapende overval

Zaandam, 2 juni 2007, 13:22 uur

De Centrale Recherche heeft een onderzoek ingesteld naar een gewapende overval van zaterdagmiddag rond 13.15 uur op de Miele Speciaalzaak aan de Zuiddijk.

De 46-jarige eigenaar van de winkel stond achter de toonbank toen plotseling een man voor hem stond. De winkeleigenaar had hem niet binnen horen komen omdat de winkeldeur open stond en daardoor geen bel was afgegaan. De man eiste onder bedreiging van een mes geld. De Zaandammer gaf hem wat geld maar zag ook kans de alarmknop in te drukken. Een zogenaamd luidalarm, dat buiten de winkel te horen is. De overvaller ging ervandoor met de winkeleigenaar in zijn kielzog. De overvaller vluchtte in de richting van de Zuiddijk en vervolgens in de richting van de bioscoop 't Saentje aan de Noorderkerkstraat. Vanaf dat punt heeft de winkeleigenaar de overvaller uit het oog verloren en werd de politie gebeld. Het signalement van de overvaller luidt:

· Getinte man tussen de 20 en 30 jaar,

· Lengte van 165-170 cm en een normaal postuur,

· Een stevige zwarte stoppelbaard, donkere ogen

· Droeg een zwarte spijkerbroek en daarop een zwarte sweater met lange mouwen en een capuchon over zijn hoofd

· Sprak goed Nederlands

De overvaller is waarschijnlijk voorafgaand aan de overval ook gesignaleerd in de Peperstraat. Toen droeg hij een baseballpet. Getuigen, of mensen die iets verdachts hebben gezien, worden verzocht zich te melden bij de Centrale Recherche via 0900-8844. Of anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Politie arresteert 51 feestgangers

Purmerend, 3 juni 2007,

De politie heeft zondagochtend vroeg tijdens ernstige ongeregeldheden na afloop van een feest in een uitgaansgelegenheid aan de Purmersteenweg 51 personen gearresteerd. Het feest was om 04.00 uur afgelopen. Rond 04.20 uur werd het erg onrustig voor de
uitgaansgelegenheid, waar zich op dat moment nog zo'n 200 personen bevonden. De politie sommeerde de aanwezigen zich te verwijderen en hield een verdachte aan uit een groep amokmakers. Vervolgens werd een agent geslagen door een 17-jarige Purmerender. Die werd aangehouden. Onmiddellijk na de aanhouding richtte het geweld zich tegen de agenten. De politie werd door de menigte bekogeld met straatstenen, glazen flessen en ander materiaal. De politie voerde enkele charges uit om de menigte, die bestond uit zo'n 100 man, op afstand te houden. Hierbij werd gebruik gemaakt van de wapenstok en werden diensthonden ingezet. De groep slonk tot enkele tientallen en kon mede dankzij de ingeroepen versterking vanuit Zaanstad en de politieregio Noordholland Noord worden ingesloten. Geen van de agenten raakte gewond. Een persoon is in zijn been gebeten door een diensthond. De meeste verdachten zijn rond de twintig jaar oud en afkomstig uit voornamelijk Purmerend en een aantal uit Amsterdam. Zij zijn allemaal verhoord en in de cel opgesloten. Elf verdachten zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. Hen wordt openlijke geweldpleging, poging tot zware mishandeling en/of doodslag ten laste gelegd. Veertig verdachten zijn heengezonden nadat zij geverbaliseerd zijn voor het niet voldoen aan een bevel zich te verwijderen.

Autovernieler zakt door autodak

Purmerend, 1 juni 2007, 22:59 uur

De politie heeft dankzij een oplettende getuige vier autovernielers uit Purmerend kunnen aanhouden. Een getuige zag op de Bierkade dat een aantal jongens over een geparkeerde auto heenliep. Hij volgde ze en waarschuwde de politie. De jongens, van 16 (2x), 17 en 20 jaar vertelden tijdens hun verhoor dat ze softdrugs hadden gebruikt. En een van hen was tijdens het lopen over de auto door het dak gezakt. Er is proces-verbaal opgemaakt tegen hen en de schade wordt verhaald op de verdachten.

Hennepplantage ontdekt na inbraakalarm

Purmerend, 1 juni 2007, 14:29 uur

De politie heeft in een bedrijfspand aan de Newtonstraat een hennepplantage ontdekt. De politie inspecteerde het pand omdat er een inbraakmelding op binnenkwam. De inbrekers werden niet aangetroffen, wél 340 oogstrijpe planten. De Nuon constateerde dat de stroom buiten de meter om werd betrokken. De eigenaar van het pand komt zich melden aan het bureau om een verklaring af te leggen. De hennepplantage is ontmanteld.

12 bekeuringen tijdens vaarsurveillance

Gouwzee/Markermeer, 2 juni 2007

De politie heeft tijdens een vaarsurveillance op de Gouwzee en het Markermeer zaterdag tussen 14.30 en 21.00 uur 12 bekeuringen uitgedeeld. Vier keer wegens te hard varen, een zelfde aantal omdat er geen dodemanskoord werd gebruikt, 2 personen konden geen vaarbewijs tonen en 2 keer stond een boot niet geregistreerd.

Laatst gewijzigd 03-06-2007 17:13 | © Politie Zaanstreek-Waterland |