Ingezonden persbericht


Wateringen, 3 juni 2007

EON Waterproof gebleken

Zaterdagavond heeft EON de derde finaleplek Waterproof in de wacht gesleept. Met een spetterend optreden in Nederland 3 wisten ze het publiek en de jury te overtuigen. EON nam het op tegen Electric Sunset en Lap of Time. Waterproof is een bandcompetitie waarmee een plek op het gezelligste popfestival, Waterpop, gewonnen kan worden.

Wederom was de kwaliteit van de bands hoog tijdens de derde voorronde van Waterproof. Electric Sunset opende de avond en leek in eerste instantie wat last van zenuwen te hebben maar met hun sterke nummers, een strak intro en de goede drummer wisten ze een goede set neer te zetten. Als tweede mocht EON aantreden en direct wisten ze het publiek er bij te betrekken. Uit het juryrapport: "Bas en ritme zijn erg strak, 2x toetsen komt erg goed over, een heel volwassen sound met een goede en enthousiaste zanger en daarbij een sterke gevarieerde set". Bijzonder was Lap of Time met hun theatrale show en volle sound echter, de jury had het gevoel dat wat erin zat niet helemaal eruit kwam.

EON werd dus als winnaar uitgeroepen en zal het in de finale van 23 juni in ieder geval opnemen tegen The Defpenalty en Alice. Zaterdag 9 juni is de vierde en tevens laatste voorronde van Waterproof in Nederland 3. Dan zullen F, Furistic en In4Fout gaan strijden om de laatste finaleplek. Nederland 3 bevindt zich op de Lange Spruit te Wateringen, aanvang is 21.30 uur.

Waterpop viert in 2007 de 30e editie! Het gratis toegankelijke festival is voor deze gelegenheid op twee dagen: vrijdag(avond) 10 augustus en zaterdag 11 augustus. Op zaterdag het festival zoals dat 29 keer eerder is gedaan: van 13.00 tot 23.00 uur verrassende en gevarieerde live muziek met o.a. Moke, El Pino and the Volunteers, Matik, Green Hornet enz., de festival markt, theateracts en verschillende kinderactiviteiten zoals een doe-het-zelf circus, in het Hofpark te Wateringen tegenover de monumentale molen. Op vrijdagavond 10 augustus een spetterend feest, half juni wordt er meer hierover bekend gemaakt.