Ingezonden persbericht

UITNODIGING VOOR PERSCONFERENTIE

HANDEL IN BEDREIGDE DIERSOORTEN OP DE AGENDA
TIJDENS CITES CONFERENTIE IN DEN HAAG.

Benieuwd naar het EU standpunt met betrekking tot de toekomstige ontwikkeling van de handel in bedreigde dier- en plantensoorten?

Kom dan naar de gezamenlijke persconferentie van EU Voorzitter Duitsland en de Europese Commissie. Deze vindt plaats op:

3 juni 2007, 13.00 uur

Hotel Golden Tulip Bel Air,

Johan de Wittlaan 30,

2517 JR Den Haag

Tijdens deze persconferentie wordt ontvangt u informatie en kunt u vragen stellen over het EU standpunt met betrekking tot de toekomst van CITES, de uitkomsten van de 'African Elephant Dialogue' en de recente resultaten van de 'International Whaling Commission'

CITES staat voor 'Convention on the International Trade in Endangered Species of Wild Flora and Fauna). Tijdens een conferentie, met titel 'Call of the Wild', zullen de 171 partijen die deel uitmaken van de CITES-Conventie beslissingen nemen over de regulering en/of het verbod van de handel in bedreigde diersoorten. De conferentie wordt van 3 tot 15 juni 2007 gehouden in Den Haag.

Voor de conferentie zijn al meer dan 40 voorstellen ingediend. Hieronder zijn voorstellen over haaien, koraal, steur, luipaarden, tijgers en tropische hardhout soorten. Tijdens de conferentie zullen ook voorstellen worden besproken over de bescherming van walvissen en olifanten.

Tijdens deze persconferentie zullen de heer Jochen Flasbarth, hoofd van de Duitse delegatie die optreedt namens de EU lidstanten, en de heer Hugo-Maria Schally van de Europese Commissie u van informatie verzien en uw vragen beantwoorden.

Nader informatie over de conferentie kunt u vinden via: http://www.cites.org en http://www.bmu.de/artenschutz/14_artenschutzkonferenz/doc/38982.php

Mocht u deze persconferentie willen bijwonen dan wil ik u graag informeren dat u zich ter plaatse zult moeten laten accrediteren. Dit kan via Juan-Carlos Vasques da Silva (mobiele telefoon: 06-106 151 36) of via fatma.gordon@unep.ch

De Engelstalige uitnodiging voor deze persconferentie is bijgevoegd. Indien u de Engelse uitnodiging ook al via een andere weg heeft ontvangen verzoek ik u deze Nederlandse uitnodiging slechts als herinnering te beschouwen.

Zie http://www.opennieuwsbank.nl/en/2007/06/03/L001.htm