NCRV

Berlin, Berlin

De avonturen van Lolle in 65-delige Duitse dramaserie Berlin, Berlin

Berlin, Berlin
Maandag 4 juni
Nederland 3, 19.00 uur

Vanaf maandag 4 juni zendt de NCRV elke werkdag op Nederland 3 de Duitse dramaserie Berlin, Berlin uit. In deze 65-delige serie staan de Berlijnse avonturen van de twintiger Carlotta âLolleâ Holzmann centraal, samen met haar vrienden Sarah, Hart, Vero en Alex.

Lolle woont in het dorp Malente in Sleeswijk-Holstein. Na haar eindexamen volgt ze haar vriend Tom naar Berlijn. Maar eenmaal in Berlijn ontdekt ze dat Tom voor een andere vrouw is gevallen. Lolle is teleurgesteld in hem. Ze besluit niet terug te gaan naar haar geboortedorp, maar in Berlijn te blijven. Hier breekt ze los van haar ouders en het milieu van haar geboortedorp.

Lolle gaat wonen in een appartement in de hippe Berlijnse wijk Kreuzberg, samen met haar neef Sven. In Berlijn ontmoet ze nieuwe vrienden: Sarah, Hart, Vero en Alex. Maar twee dingen blijven Lolle dwarszitten. Het lukt haar niet om die ene, leuke baan te vinden die ze zo graag wil, en ze is verliefd op twee mannen.

Uniek voor Berlin, Berlin zijn de 3-seconden comics van Lolleâs ware gedachten en gevoelens, die regelmatig in de serie te zien zijn. De serie was in Duitsland een groot succes en won diverse prijzen voor onder meer beste comedy, beste actrice en beste script. In 2004 won de serie een Emmy Award voor beste comedy. In de hoofdrollen Felicitas Woll (Lolle), Matthias Klimsa (Hart), Rhea Harder (Sarah), Jan Sosniok (Sven).