Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* April

---

Prinses Margriet opent 50ste Nationaal Kamp Hattem

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent maandagmiddag 4 juni het 50ste Nationaal Kamp Hattem.

De Prinses opent het kamp door mee te spelen in de openingsceremonie Robbie Hoedt, over Truffels en Flierefluiters in het amfitheater van het kampterrein. Jaarlijks nemen vierhonderd basisschoolkinderen uit groep 7 en 8 deel aan het Nationaal Kamp Hattem.

Het Nationaal Kamp Hattem was oorspronkelijk een kampweek voor schipperskinderen. Door de ontwikkelingen in de binnenvaart en het afnemend aantal schippers(kinderen) werd de kampweek ook toegankelijk gemaakt voor andere kinderen. Hierdoor besloot de organisatie in 2000 de naam van de kampweek de wijzigen van Nationaal Kamp voor Schipperskinderen in Nationaal Kamp Hattem.

Deze week, georganiseerd door vrijwilligers, is een scholings- en opvoedingsproject. Kinderen bivakkeren in een tent, koken hun eigen eten en worden meegenomen in een wereld vol kinderavonturen. Ieder jaar speelt het Nationaal Kamp Hattem een nieuw kampverhaal waarbij de kinderen leren samenwerken en hun beste beentje voor moeten zetten.

Prinses Margriet opende tijdens het 25-jarig jubileum (1981) van het toenmalige Nationaal Kamp voor Schippers-kinderen ook de kampweek door mee te spelen in het openingsstuk.

23 april 2007

© RVD