NEN


Bijeenkomsten Media Plaza

vrijdag 11 mei 2007, 16:47

Bij Media Plaza in Utrecht vinden binnenkort twee interessante bijeenkomsten plaats: 'Breedband - Succesvol samenwerken' en 'RFID praktisch bekeken'. De seminars zijn bedoeld voor ondernemers, managers en directie. Deelname is kosteloos voor eindgebruikers.

Breedband
Breedband is bij ondernemers vooral bekend als infrastructuur. Velen kennen de privémogelijkheden van breedband, maar ook voor een onderneming kan breedband een toegevoegde waarde hebben en efficiencyverbetering betekenen. Hoe kun je breedband inzetten in het informatietraject tussen ondernemer en leverancier? En hoe kan deze optimalisering van het informatietraject leiden tot kostenbesparing?

In dit seminar, dat op 4 juni in Media Plaza plaatsvindt, krijgen MKB-ondernemers een beeld van de breedbandtoepassingen die er zijn om de eigen bedrijfsvoering te verbeteren. Extra aandacht zal worden besteed aan de wijze waarop breedband kan worden ingezet in het informatietraject tussen de verschillende partijen waarmee een MKB-ondernemer samenwerkt. Het seminar is toegesneden op managers die werkzaam zijn in een organisatie met minder dan 250 medewerkers. Het is niet bedoeld voor (IT-)consultants.

Naast de nodige lezingen bevat het programma workshops, waarin onder meer de eigen behoefte wordt geïnventariseerd aan mobiel werken, en waarin kennis kan worden gemaakt met breedbandinitiatieven voor bewoners van een regio.

De commissie e-Norm van NEN publiceerde vorig jaar al haar Referentiemodel Breedbandinfrastructuur in de vorm van een wiki. Hierdoor kan iedereen meedenken - en praten over dit onderwerp.

RFID praktisch bekeken
RFID maakt in 2007 een grote opmars. Waar liggen voor het MKB de kansen en bedreigingen? Hoe krijg je de klant zover dat die de techniek accepteert en hoe houdt je zeggenschap over de invoering van RFID-toepassingen en standaarden die van grote invloed kunnen zijn op uw bedrijfsvoering?
Op 19 juni vindt dit seminar plaats, dat is bedoeld voor directie, (IT-)management, aanbieders en (toekomstige) gebruikers van RFID. Het seminar is niet bedoeld voor (IT-) consultants. Deelname aan dit seminar is kosteloos voor eindgebruikers op voorwaarde dat Media Plaza een compleet ingevuld inschrijfformulier ontvangt.

Voor RFID zijn op diverse vakgebieden normen ontwikkeld, zoals voor dieren en (meer algemeen) item management. Een greep uit deze normen zijn voor u bij elkaar verzameld.

Inschrijven voor seminars van Media Plaza kan via de agenda op de website.
zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
NEN ICT-Mail (Publicatie)