Gemeente Nijmegen

Asfaltering: Heyendaalseweg en Sophiaweg

22/05/2007

Vanaf 4 juni krijgen stukken van de Heyendaalseweg en de Sophiaweg nieuw asfalt.

Heyendaalseweg
In de periode van 4 juni tot half juli vervangt de gemeente het asfalt van de Heyendaalseweg tussen de kruispunten Houtlaan en Kanunnik Faberstraat. Het werk gebeurt omdat de huidige asfaltlaag versleten is.
Het nieuwe wegdek wordt gemaakt van asfalt met een geluidsreducerende toplaag en aan weerszijde rode fietspaden. Allereerst worden de parkeervakken aan de westzijde van de straat aangepakt, dan die aan de oostkant en tenslotte de rijbaan.

Bereikbaarheid
Tijdens het werk zijn alle panden te voet bereikbaar. De weg is van 4 juni tot en met 25 juni in één richting open voor autoverkeer vanaf de Houtlaan richting Kanunnik Faberstraat. Van 25 juni tot en met 7 juli is de rijweg geheel afgesloten. Het kruispunt met de Kanunnik Faberstraat en Pater Eijmardweg blijft open voor verkeer.

Omleidingroutes lijnbussen
De lijnbus wordt omgeleid vanaf de Houtlaan via de Kanunnik van Osstraat naar de Kanunnik Faberstraat in beide richtingen. Voor informatie zie de website van Novio, www.novio.nl.

Sophiaweg
Vanaf 4 juni wordt ook de asfaltverharding in de Sophiaweg tussen de kruispunten Groesbeekseweg en Luciaweg vervangen. Gezien de slechte staat van het wegdek zijn al veiligheidsmaatregelen genomen door plaatselijk reparaties uit te voeren. De gemeente vervangt de toplaag waarbij ook de inritten aangepast worden aan de nieuwe hoogte van het wegdek. Het nieuwe wegdek wordt gemaakt van asfalt met een geluidsreducerende toplaag en aan weerszijde rode fietspaden.

Het werk wordt in twee fasen uitgevoerd. Fase 1: Verwijderen en aanbrengen van de asfalt onderlaag tussen de Koning Davidlaan en Luciaweg. Fase 2: Het aanbrengen van de toplaag op het gedeelte tussen de Groesbeekseweg en Luciaweg.

Afhankelijk van de weersomstandigheden zijn de werkzaamheden half juli 2007 afgerond.
Bereikbaarheid
Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zijn alle panden te voet bereikbaar.

Vragen/opmerkingen
Voor vragen of opmerkingen over de uitvoering van de werkzaamheden is tijdens kantooruren de opzichter van het werk Olaf Tromp bereikbaar op telefoonnummer 06-53 31 30 54.