Ingezonden persbericht


Persuitnodiging

Apeldoorn, 23 mei 2007

De Overheidsbrede Zoekdienst is volledig operationeel

Geachte redactie,

Op 4 juni a.s. om 13.30 uur wordt in Media Plaza te Utrecht de Overheidsbrede Zoekdienst officieel gepresenteerd. De ontwikkeling van de zoekdienst maakt onderdeel uit van het beleid van de rijksoverheid om overheidsinformatie en -diensten gemakkelijker vindbaar, toegankelijker en begrijpelijker te maken voor particulieren en ondernemers.

De Overheidsbrede Zoekdienst werd ontwikkeld en geïmplementeerd door de Apeldoornse ICT-dienstverlener Be Value. Met deze dienst kunnen overheidsorganisaties eenvoudig al hun bestaande bronnen via internet ontsluiten. Naast het toegankelijk maken is het aanbieden van informatie die past bij de persoonlijke situatie van de gebruiker een belangrijk uitgangspunt geweest. Met behulp van de functionaliteiten persoonlijke profielen, attenderingen en vraagstructuren is informatie niet alleen snel te vinden maar ook direct toe te passen in een eigen situatie. Dankzij deze technologie en de toegang tot de gevalideerde Nederlandse Overheidscollectie zijn de resultaten van de zoekdienst in sommige situaties beter dan met zoekmachines als Google. Het is de bedoeling, dat op termijn ministeries, rijksdiensten, provincies en gemeenten, maar ook waterschappen en uitvoeringsorganisaties van de zoekdienst gebruik maken.

Tijdens de officiële persintroductie zal Erik Hup, programmamanager van AdviesOverheid.nl, ingaan op de visie en de uitgangspunten, die tot de ontwikkeling van de Overheidsbrede Zoekdienst geleid hebben. Rik Hoogenberg, directeur van Be Informed, zal een toelichting geven op de oplossing. Daarna wordt aan de hand van een aantal concrete zoekopdrachten een demonstratie van de zoekdienst gegeven.

Programma

13.30 uur Ontvangst
14.00 uur Inleiding door Erik Hup, programmamanager van AdviesOverheid.nl over het nut en de noodzaak van de Overheidsbrede Zoekdienst. 14.15 uur Toelichting van Rik Hoogenberg, directeur van Be Value, over de visie achter de oplossing, de technologie en de projectaanpak. 14.30 uur Demonstratie van de overheidsbrede zoekdienst door Francois Vis van Advies Overheid.nl en Raymond ter Riet van Be Informed. 15.00 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen
15.30 uur Koffie met taart

Uiteraard horen wij graag of u van de uitnodiging gebruik wilt maken. Wij willen u verzoeken zich via e-mail aan te melden bij Kitty Gunsing van Wisse Kommunikatie (kitty.gunsing@wisse-worldcom.nl of 026-4431523). U ontvangt dan van ons een bevestiging en een routebeschrijving.

Met vriendelijke groet,

Rik Hoogenberg (Be Value) en Erik Hup (ICTU)