Gemeente Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht 24 mei 2007 070524R

Werk aan de A73

Van 4 juni tot en met 12 juli werkt Rijkswaterstaat aan de knooppunten Ewijk en Neerbosch. De werkzaamheden aan en bij knooppunt Neerbosch gaan 4 juni van start en duren tot en met 12 juli. Na de Vierdaagse wordt het werk afgemaakt. Bij knooppunt Ewijk werkt Rijkswaterstaat van 12 juni tot en met 28 juni. Tijdens deze periode zijn er een aantal nachtafsluitingen en wordt het verkeer omgeleid.

Neerbosch
Bij Neerbosch werkt Rijkswaterstaat op de A73 tussen knooppunt Neerbosch en de aansluiting Dukenburg. Om de geluidsoverlast voor omwonenden te verminderen, wordt een dubbele laag ZOAB aangebracht. De gemeente Nijmegen financiert dit mee met ¤ 2,1 miljoen. Daarnaast wordt de aansluiting Neerbosch in de richting van Nijmegen veranderd: er komt een uitvoegstrook richting Nijmegen en de doorgaande verbindingsboog richting Beuningen krijgt twee rijbanen. Het werk wordt in twee fases uitgevoerd. De eerste fase duurt, in verband met de Vierdaagse tot en met donderdag 12 juli. De tweede fase gaat ná de Vierdaagse van start.

Ewijk
Knooppunt Ewijk past Rijkswaterstaat aan vooruitlopend op de verbetering van de A50. Op de A73 wordt een rijstrook verlegd, zodat verkeer komende uit Druten in de richting van Nijmegen geen hinder heeft van in- en uitvoegend verkeer van en naar Arnhem. Verkeer vanuit Arnhem richting Nijmegen wordt vanaf de A50 over de huidige rijstrook en vluchtstrook geleid. Op die manier wil Rijkswaterstaat de verkeershinder tijdens de verbetering van de A50 zoveel mogelijk voorkomen.

Verkeershinder
Bij knooppunt Neerbosch wordt van maandag tot en met vrijdag zowel overdag als 's nachts gewerkt. Het is niet uitgesloten dat ook in de weekeinden werkzaamheden zullen plaatsvinden. Bij knooppunt Ewijk wordt van maandag tot en met vrijdag van 22.00 tot ongeveer 05.00 uur gewerkt. Op beide locaties is in altijd in beide richtingen minimaal één rijstrook beschikbaar. Daarnaast is er sprake van enkele nachtafsluitingen. Het is helaas nog niet bekend om welke nachten het gaat; de afsluitingen worden ter plaatse met borden bekend gemaakt. Tijdens de nachtafsluitingen gelden omleidingen. Ook deze worden ter plaatse met borden aangegeven.

Meer informatie over de wegwerkzaamheden aan de knooppunten Neerbosch en Ewijk is te vinden bij de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat op 0800-8002 en op www.vananaarbeter.nl.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting, doorkiesnummer 3292380