Senternovem


24-05-2007 | Energie in Beweging: tijd om te oogsten!

Op maandag 4 juni organiseert EOS voor de tweede maal het evenement Energie in Beweging. Het gevarieerde programma bestaat uit debatten, workshops en matchmaking. Verder is er een netwerkcafé, waarop u op informele wijze met de juiste partijen in contact kunt komen. Uiteraard is er veel informatie over de projecten van EOS en kunnen deelnemers voor advies terecht bij de projectadviseurs van SenterNovem.

Al ruim twee jaar ondersteunt en stimuleert het SenterNovem-programma EOS energieonderzoek in Nederland. Inmiddels worden de eerste resultaten zichtbaar. Daarom is nu de tijd gekomen om de resultaten ook te gaan oogsten. Ter ondersteuning van dit proces organiseert EOS op 4 juni a.s. voor de tweede maal het evenement Energie in Beweging. De dag is bedoeld om verschillende partijen met elkaar in contact te brengen en de laatste ontwikkelingen op het gebied van energieonderzoek te tonen. EOS wil enthousiaste en innovatieve bedrijven samenbrengen in energieprojecten met ambitieuze doelstellingen en zo kennisontwikkeling en toepassing stimuleren.

Ochtendprogramma
Het programma start met een debat over energieonderzoek in Nederland, onder leiding van dagvoorzitter Wouke van Scherrenburg. Iedereen wordt uitgenodigd actief aan het debat deel te nemen en zijn mening kenbaar te maken. Vervolgens staan twee workshoprondes op het programma. Onderwerpen zijn de effectiviteit van EOS onderzoek (`Staan de beste stuurlui aan wal?'), Passief Bouwen, de Energiekas van de toekomst, Algen en wieren voor onze energievoorziening, Schoon Fossiel, Afvangst van CO2 en Procesbeheersing in de papier- en kartonbranche (`Wat er niet aankomt, hoeft er ook niet af!').

Middagprogramma: Ouwe koeien, nieuwe kennis
Direct na de lunch een interessant begin van de middag: dr.ir. Geert Verbong,hoofddocent Techniek en Duurzaamheidsstudies aan de Faculteit Technologie Management van de TU Eindhoven en auteur van het boek `Een kwestie van lange adem, de geschiedenis van duurzame energie in Nederland' en visueel futuroloog Rudolf Das halen ouwe koeien uit de sloot en koppelen deze aan nieuwe kennis.
Daarnaast zijn er drie matchmakingrondes. Het gaat hierbij om
1-op-1-gesprekken met gesprekspartners naar keuze. Deelnemers kunnen vooraf bepalen met wie ze willen spreken. Op 4 juni ontvangt iedereen een persoonlijke agenda met de afspraken die voor hem of haar zijn ingepland.
Na de lunch kunt u ook naar het Kenniscafé, waar u contact kunt leggen met EOS adviseurs. Leg uw energie idee aan hen voor. Zij staan voor u klaar, dus maak daar gebruik van! Ook kunt u ook kennismaken met een aantal succesvolle EOS-projecten, zoals het project `Planten maken stroom'. Halverwege de middag wordt het nieuwe EOS-projectenboek `Energie in beweging' gepresenteerd. Daarna volgt een afsluiting door de dagvoorzitter en aansluitend een borrel.

Energie in Beweging vindt plaats op 4 juni 2007, van 9.30 tot 17.00 uur, in Hart van Holland te Nijkerk. De toegang is gratis. Klik hier om u aan te melden. Tevens kunt u zich hier inschrijven voor de workshops en aanmelden voor het matchmaking. Deelnemers die met de trein komen, worden vanaf het station Nijkerk met een waterstofbus naar Hart van Holland gebracht.

Meer informatie

Registreren