Ingezonden persbericht


Nieuw BNN-programma Afkicken

PERSBERICHT

Hilversum, 24 mei 2007

AFKICKEN MET FILEMON

Coke-, hasj-, wiet-, heroïne-, speed-, drank-, internet- en gokverslaafden laten in het nieuwe BNN-programma Afkicken het achterste van hun tong zien. Vanaf maandag 4 juni volgt Filemon Wesselink als nachtportier tien verslaafde jongeren tijdens hun afkickproces in een voormalig militaire kazerne. Afkicken is vanaf maandag 4 juni te zien van 21.50 uur tot 22.20 uur bij BNN op 3.

Orno (27), Mike (22), Maurice (22), Marino (30), Marianne (22), Marco (36), Dennis (21), Christina (23) en Anneke (24) gaan in Afkicken de strijd aan met hun verslaving. Onder professionele begeleiding gaan ze een maand lang afkicken: cold turkey! Elke dag op tijd hun bed uit, zichzelf blootgeven tijdens de therapiesessies, slapen zonder jointje en de dag beginnen zonder een lekkere snuif; hoe zal het de jongeren vergaan? Wie gaat het redden en wie belt stiekem toch zijn dealer? Kunnen ze straks nog dansen op een Spa blauw, of wordt er toch een rondje drank besteld als ze een avondje op stap gaan?

Filemon: "Het is echt heftig voor ze, vooral emotioneel. Ik had niet gedacht dat het zo moeilijk voor ze zou worden. Door het afkicken zijn ze snel geïrriteerd, is alles verkeerd en kan niemand iets goed doen, dit zorgt voor grote confrontaties in het huis. Aan de andere kant zijn het stuk voor stuk kleurrijke personen, met elk hun eigen verhaal."

Keiharde confrontaties en onbedwingbare emoties; afkicken is niet voor mietjes!



Ingezonden persbericht