Gemeente Almelo

Vlinders kleuren tijdens de Vlinderweek (4 t/m 8 juni)

24 mei 2007 - Het Natuur & Milieucentrum van de Gemeente Almelo organiseert in de week van 5 juni, Wereldmilieudag, een Vlinderweek voor Almelose basisscholen. Alle basisscholen in Almelo kunnen aan de Vlinderweek deelnemen met onder andere een kleurplaatwedstrijd.

De kleurplaatwedstrijd is verdeeld in twee categorieën: kinderen tot en met 8 jaar en kinderen van 9 tot en met 12 jaar. De kleurplaat is te downloaden op www.infopuntnme-almelo.nl
en moet vóór 31 mei in het bezit zijn van het Natuur & Milieucentrum aan de Deldensestraat 205. Op woensdagmiddag 6 juni is de prijsuitreiking en worden de mooiste kleurplaten geëxposeerd in het Natuur & Milieucentrum.

Vlinders tellen
Om kinderen en volwassenen bewust te maken van klimaatverandering, vraagt de Gemeente Almelo basisscholen mee te doen met vlinders tellen. Vlinders zijn namelijk een belangrijke indicator als het gaat om het waarnemen van klimaatverandering. Door het tellen van vlinders en vlindersoorten kan klimaatverandering op lokale schaal in kaart worden gebracht. De Gemeente wil van deze Vlinderweek een feestelijke week maken, met activiteiten als het maken van een vlindermuur en het planten van vlinderbloemenmengsels.