Vertel de Tweede Kamer wat u van Europa vindt

25.05.2007 / 15:23 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Inst. voor publiek en politiek

Inst. voor publiek en politiek

PERSBERICHT
Week 21, 25 mei 2007

Vertel de Tweede Kamer wat u van Europa vindt

Hoe ziet u de toekomst van de EU? Dat wil de Tweede Kamer graag weten. Ze gaat daarvoor op een verrassende manier te werk: op 4, 5, 6 en 7 juni kunt u in vier Nederlandse steden naar een inspraakbijeenkomst komen om uw mening te geven aan de vaste commissie voor Europese Zaken. Ook kunt u een OpinieWijzer invullen.

De Tweede Kamer wil weten wat er leeft onder de bevolking die zij vertegenwoordigt. Tijdens de bijeenkomsten zullen de Tweede Kamerleden stellingen aan u voorleggen en luisteren naar uw opvattingen en wensen. Na elk thema geven ze een korte reactie. Na afloop kunt u persoonlijk met de Kamerleden napraten.

De Tweede Kamer laat deze bijeenkomsten organiseren omdat de discussie over de EU-verdragen in heel Europa weer is hervat. Op basis van de inspraakbijeenkomsten en de OpinieWijzer bereidt de Tweede Kamer zich voor op diverse (inter)nationale debatten over de toekomst van de EU, die dit jaar zullen plaatsvinden.

De OpinieWijzer is een lijst met vragen over Europese onderwerpen en de manier waarop hierover wordt besloten. Speciale aandacht is er voor de thema's milieu, klimaat & energie, veiligheid en immigratie. De OpinieWijzer is te vinden via de website www.tweedekamer.nl/EuropaHoeNuVerder.

De inspraakbijeenkomsten worden georganiseerd door het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) in opdracht van de Tweede Kamer. Per inspraakbijeenkomst kunnen er maximaal 150 mensen aanwezig zijn, dus reageer snel. Aanmelden is noodzakelijk, via www.tweedekamer.nl/EuropaHoeNuVerder.

Plaatsen en data van de vier avonden:
Groningen - 4 juni in Martiniplaza theater (Leonard Springerlaan 2) Apeldoorn - 5 juni in Gemeentehuis (Marktplein 1)
Eindhoven - 6 juni in Stadhuis (Stadhuisplein)
Den Haag - 7 juni in Oude zaal Tweede Kamer (Lange Poten 4)

Alle avonden duren van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Noot voor de pers:

Voor meer informatie over de inspraakbijeenkomsten kunt u contact opnemen met: Tatjana Meijvogel-Volk, t.meijvogel@publiek-politiek.nl, 06-365 323 41 of met Nel van Dijk, n.vandijk@publiek-politiek.nl, 06-53 984 870