Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Informatieavond over uitbreiding Topsportcentrum

Op maandag 4 juni organiseert de deelgemeente een informatiebijeenkomst voor bewoners en belanghebbenden over de uitbreidingsplannen van het Topsportcentrum in de Stadiondriehoek (naast de Kuip).

De avond wordt gehouden in de Breedtesporthal op de 1e verdieping van het Topsportcentrum aan het Van Zandvlietplein en begint om 20.00 uur.

Succes Topsportcentrum maakt uitbreiding noodzakelijk Sinds de opening van het Topsportcentrum in 2000 is de accommodatie intensief gebruikt met een mix van onderwijs, breedtesport, trainingen, competitiewedstrijden en topsportevenementen. Al deze sportniveaus komen nu echter onder druk te staan door de groei van het aantal evenementen en wedstrijden. In het Topsportcentrum is eveneens de opleiding Sport en Bewegen van het Albeda College gevestigd. Door de grote toename van het aantal leerlingen voor deze onderwijsvorm heeft ook het Albeda College meer lesruimte nodig.Uitbreiding voor zowel topsport- als breedtesportgebruik is noodzakelijk om te kunnen doorgroeien. De uitbreiding van het Topsportcentrum wordt eveneens aangegrepen om noodzakelijke (kwaliteits)verbeteringen door te voeren.

Waar komt deze uitbreiding
De nieuwbouw wordt geplaatst tegen de kopgevel van het huidige Topsportcentrum. Het huidige gebouw en de nieuwbouw worden samengevoegd tot één nieuw centrum. Op de begane grond komt een ontvangst- en horecaruimte. De gevel van het nieuwe Topsportcentrum wordt in samenwerking met onder meer het Centrum voor Beeldende Kunst van een bijzondere architectuur voorzien.

Parkeren
Tijdens de bouw zal een deel van het parkeerterrein P2 naast de sporthal (circa 280 plaatsen) verdwijnen. Op termijn komt hier wel een parkeervoorziening terug maar dat kan pas in een later stadium worden gerealiseerd. Voorafgaand aan de start van de bouw worden deze parkeerplaatsen elders binnen de Stadiondriehoek gecompenseerd, zodat er in de directe woonomgeving geen extra parkeeroverlast ontstaat. In het Topsportcentrum komen op de begane grond 45 parkeerplaatsen en een fietsenstalling voor personeel en leerlingen van het Albeda. Op het parkeerterrein naast de Kuip, P4, komt een tijdelijke uitbreiding. Boven dit parkeerterrein worden twee extra parkeerdekken geplaatst met een capaciteit van circa 590 plaatsen.

Tijdens de bijeenkomst op 4 juni wordt het nieuwbouwplan gepresenteerd door de architect. Tevens zijn medewerkers van de dienst Sport & Recreatie, het Topsportcentrum, het Albeda College en de deelgemeente aanwezig om uw vragen te beantwoorden.