Gemeente Alkemade


Gemeente en woningbouwvereniging onderzoeken woonwensen van starters


30-05-2007

In de gemeente Alkemade is het, net als in de hele regio, voor starters op de woningmarkt lastig om een geschikte woning te vinden. Er lijkt vaak lang op een huurwoning te moeten worden gewacht en koopwoningen zijn financieel dikwijls onbereikbaar. De gemeente Alkemade en woningbouwvereniging Alkemade gaan samen een onderzoek uitvoeren om in kaart te brengen hoe groot de problemen voor starters precies zijn en wat ze kunnen doen om de problemen aan te pakken.

Daarom worden vanaf 4 juni ongeveer 2.000 starters uit de gemeente Alkemade benaderd om mee te werken aan het onderzoek. Zij krijgen een brief toegestuurd met een inlogcode om op internet een enquête in te vullen. Het is belangrijk dat iedereen die deze brief thuis krijgt meewerkt aan de enquête. Met de uitkomsten van de enquêtes krijgen de gemeente en de woningbouwvereniging een beter inzicht in de omvang van de problematiek, de woonwensen van starters en in het budget dat deze groep te besteden heeft. Er kan dan aan de slag gegaan worden met concrete oplossingen zoals het gericht bouwen voor de starters die het moeilijk hebben op de woningmarkt. Onder de inzenders van de enquête wordt een ipod (30GB) verloot. De uitkomsten van het onderzoek worden in augustus verwacht.

Voor meer informatie over het startersonderzoek kunt u contact opnemen met de heer Broekema van woningbouwvereniging Alkemade, tel. (071) 331 50 00, p.broekema@wbv-alkemade.nl of met de heer Troost van de gemeente Alkemade, tel. (071) 332 73 01, k.troost@gemeentealkemade.nl.