Gemeente Heemskerk


woensdag, 30 mei 2007

Eerste burgerschouw nieuwe opzet in Duin tot Dorp

HEEMSKERK - Op maandag 4 juni vindt de eerste burgerschouw in de nieuwe opzet plaats in Duin tot Dorp. Het vertrek is om 19.30 uur vanaf buurtcentrum d'Evelaer.

In overleg met buurtcoördinatoren, opbouwwerkers van Welschap, WoonOpMaat, ReinUnie en leden van de werkgroep Schoon en Heel is besloten tot een andere opzet van de schouw. De aanvangstijd is van de middag naar de avond verschoven, zodat meer mensen in de gelegenheid zijn om mee te doen. Ook is het aantal schouwen per jaar teruggebracht naar één. Buurtbewoners, raadsleden en ambtenaren zijn uitgenodigd om mee te doen aan de brede burgerschouw nieuwe stijl, die voor elke buurt in de maanden juni/juli wordt gehouden. De schouw duurt ongeveer anderhalf uur.
Geïnteresseerde buurtbewoners van Duin tot Dorp kunnen zich opgeven bij Martin Jansen van de gemeente, 06-10899632 of bij Ingrid Dudink van Welschap, 0251-253054. Buurtbewoners kunnen ook locaties aandragen waar de schouwploeg langs moet rijden. Van de schouw wordt een verslag met actiepunten gemaakt, dat per email naar de deelnemers en andere geïnteresseerden wordt verzonden. Voor de schouw wordt gewerkt met een PDA (handcomputer) waar de kwaliteit mee wordt gemeten.
---