TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 30-05-2007

Televisie
EEN JAAR LANG MIS(S)
Uitzending maandag 4 en dinsdag 5 juni
Nederland 1 - 19.25 uur

Het jaar van mis(s) roos prommenschenckel

In aanloop naar de Mis(s) Verkiezing 2007, waarin voor het tweede jaar de mooiste, slimste, charmantste en meest betrokken gehandicapte jonge vrouw van Nederland wordt gekozen, zendt de TROS op maandag 4 en dinsdag 5 juni de tweedelige documentaire EEN JAAR LANG MIS(S) uit. Deze documentaire gaat over Roos Prommenschenckel, de winnares van de Mis(s) Verkiezing 2006.

Tijdens de Mis(s) Verkiezing 2006 kiest het publiek Roos Prommenschenckel tot Mis(s) 2006. Voor Roos volgt een hectisch jaar. Ze zet zich actief in voor een positievere beeldvorming rond lichamelijk gehandicapten. Zo is zij met de NS in gesprek over de toegankelijkheid van het openbaar vervoer. Als ambassadeur van Onbeperkt Nederland doorkruist ze heel het land om te praten met mensen met een handicap en gehandicaptenorganisaties. Ze gaat bij politici langs; ze heeft zelfs minister-president Balkenende bezocht in zijn torentje. Bij openingen en evenementen is ze veelvuldig aanwezig om haar boodschap uit te dragen. En ze geeft vele tientallen interviews in kranten, op radio en tv.

Ondanks dit drukke schema ziet Roos kans om zelf een actie op touw te zetten, te ontwikkelen en uit te voeren. Binnen anderhalve maand slaagt ze erin een kalender te maken. Op deze kalender staan alle twaalf Mis(s)en die in het programma van 31 mei 2006 te zien waren. Roos: "Op deze kalender treedt de handicap niet op de voorgrond. Precies zoals in het dagelijks leven ook zou moeten zijn. Uiteindelijk is een handicap maar een detail van wie je bent."

Voor meer informatie: www.tros.nl/misverkiezing