Ingezonden persbericht


Cordaid medewerker terug uit Darfur

Beste redactie,

Noodhulpmedewerker Wim Piels van Mensen in Nood/Cordaid is maandag 4 juni weer in Nederland, nadat hij 2,5 maand het Cordaid kantoor in Darfur heeft geleid.

Mensen in Nood/Cordaid heeft in zuid oost Darfur een groot gezondheidszorgproject. De zorg richt zich met name op de vele ontheemden in het gebied; mensen op de vlucht voor het aanhoudende geweld.

De gezondheidsprojecten bestaan uit tijdelijke klinieken (aangestuurd en deels gefinancierd door Cordaid), daarnaast is er ondersteuning bij bijvoorbeeld inentingprogramma's (recent was er een grote meningitis uitbraak, die gelukkig is onderdrukt). Cordaid werkt in Darfur nauw samen met lokale overheden en andere ngo's.

Wim Piels is een goede spreker. Hij is vanaf maandag beschikbaar voor interviews of achtergrond informatie over de humanitaire situatie in Darfur. U kunt daarvoor contact met mij opnemen op 06 22524028.

Met vriendelijke groet,

Marjolein Hammink Persvoorlichter Mensen in Nood/Cordaid

Cordaid Postbus 16440 Lutherse Burgwal 10 2500 BK Den Haag

t.: 070-3136270 m.: 06-22524028 e.: marjolein.hammink@cordaid.nl

Everyone counts. Cordaid and her partners are working to change power relations for a just society. Find out more at www.cordaid.nl.

Latest pressinformation at www.cordaid.nl/pers