Gemeente 's-Hertogenbosch

30-05-2007
Ruim 1300 jongens en meiden doen mee aan de schoolverlatersdagen Van maandag 4 tot en met donderdag 7 juni coördineert Servicepunt Sport en Bewegen van de gemeente de jaarlijkse schoolverlatersdagen voor alle leerlingen van groep acht van het basisonderwijs. De jongens en meiden van de groepen acht van 44 basisscholen leveren hun beste prestaties ter afsluiting van de lessen bewegingsonderwijs. De leerlingen worden getoetst op diverse grondvormen van bewegen: Hoogspringen, Verspringen, Kastspringen, Werpen, Rollen, Evenwicht, Sprinten, Hindernisbaan. Met de afsluitende gezamenlijke duurloop kunnen bonuspunten worden verdiend!

Hoever moet ik springen, gooien, werpen?
Voor alle onderdelen bestaan vastgestelde normen. Je kunt een A, B, C, D of E prestatie neerzetten, deze geven respectievelijk recht op 1, 2,
3, 4 of 5 punten. Aan het eind van de ochtend worden alle punten opgeteld en het totaal bepaald of je een A-diploma (20-25) of een E-diploma (40-45) ontvangt.
Kijk op www.servicepuntsportenbewegen.nl voor de prestatieschema's.

Te gast bij O.S.S.- Volo
De schoolverlatersdagen worden georganiseerd op het atletiekterrein van O.S.S.-Volo gelegen aan de Eendenkooi (Sportpark Schutskamp). De organisatie en uitvoering van deze dagen is een gezamenlijk project van Atletiekvereniging O.S.S.-Volo, een vereniging die zich sterk maakt voor verantwoord sporten in een goede sfeer, en de diverse buurtsportwerkers van Servicepunt Sport en Bewegen. Met dank aan de vrijwilligers.
Alle dagen beginnen om 9.00 uur en eindigen, na de gezamenlijke duurloop van zes minuten zo rond 13.00 uur. Na afloop is er voor iedereen een sportvaardigheidsdiploma met het totaal aantal behaalde punten.