Gemeente Lansingerland


Aanleg riolering Kleihoogt en omgeving
riool 100.jpg

De gemeente Lansingerland heeft gedurende de afgelopen maanden voorbereidingen getroffen voor de aanleg van drukriolering in het buitengebied in de omgeving van de Kleihoogt in Berkel en Rodenrijs.

De drukriolering voorziet in het afvoeren van afvalwater van de woningen en bedrijven in dit gebied die tot op heden nog niet aangesloten zijn op het rioolstelsel.Inmiddels is het werk aanbesteed. Het project wordt uitgevoerd door Aannemingsbedrijf Mouwrik uit Waardenburg De werkzaamheden starten omstreeks 4 juni. Naar verwachting is het project in november gereed. De werkzaamheden bestaan uit het graven van sleuven, het leggen van leidingen en het plaatsen van pompputten.

De werkzaamheden zullen aan de Noordzijde van de Kleihoogt starten. Vervolgens zullen de werkzaamheden in zuidelijke richting verschuiven tot aan de Meerweg. Er wordt getracht om de overlast voor bewoners en weggebruikers tot een minimum te beperken. De werkzaamheden zullen wel enige noodzakelijke overlast veroorzaken. Wij vragen uw begrip hiervoor.

De directievoering en het dagelijks toezicht wordt namens de gemeente verzorgd door Royal Haskoning. Met vragen over de voortgang of de inhoud van de werkzaamheden kunt u zich wenden tot de opzichter op het werk, de heer Polsema van Royal Haskoning via tel.nr. 06-12 99 14 84 of via e-mail naar b.polsema@royalhaskoning.com.