Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 131

datum: 30 mei 2007

WMO-bijeenkomst voor vrijwilligers en mantelzorgers

Op maandag 4 juni a.s. organiseert gemeente Amersfoort een bijeenkomst over de Wet Maatschappelijke ondersteuning (WMO) specifiek voor vrijwilligers en mantelzorgers. De bijeenkomst vindt plaats van 19.30 tot 22.30 uur in de Observant aan het Stadhuisplein 7.

De gemeente Amersfoort heeft de afgelopen periode wijkgesprekken over de WMO gehouden. Daarbij werd opnieuw duidelijk: vrijwilligers en mantelzorgers vervullen een sleutelrol in de zorg, in de sport, in speeltuinen, in cultuur, bij bewonersinitiatieven en op allerlei andere plaatsen in Amersfoort.

Blijvende inzet van vrijwilligers spreekt niet vanzelf: daar moeten goede voorwaarden voor gecreëerd worden. De gemeente nodigt vrijwilligers en mantelzorgers uit voor een bijeenkomst waarin zij kunnen aangeven wat zij nodig hebben aan ondersteuning, facilitering en deskundigheidsbevordering, zodat Amersfoort ook in de toekomst op de vrijwilligers en mantelzorgers kan blijven rekenen.

Programma
Naast een gemeenschappelijk programma zijn er werkgroepen over vrijwilligers in de sport, in de zorg, bij buurtinitiatieven en in maatjesprojecten. Ook is er een aparte werkgroep die bespreekt welke ondersteuning mantelzorgers vragen.

In verband met de beperkte capaciteit dienen deelnemers zich aan te melden bij RK.Kasiemkhan@amersfoort.nl of via telefoonnummer (033) 469 46 94.

Informatie:Joyce de la Croix, communicatieadviseur voor de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs (WSO), telefoon: 469 45 04, e-mail: jec.delacroix@amersfoort.nl.


---- --