Gemeente Middelburg

Persbericht
23 mei 2007

Start werkzaamheden schouwburg

Op maandag 4 juni start Bouwgroep Peters met de werkzaamheden aan het theater aan het Molenwater. De werkzaamheden zijn nodig om de schouwburg nog een aantal jaar in bedrijf te houden. Na de verbouwing voldoet de schouwburg weer aan de laatste eisen die worden gesteld in het kader van ARBO-wetgeving en brandpreventie. Op 10 november opent de schouwburg haar deuren weer voor het nieuwe theaterseizoen.

De werkzaamheden omvatten onder andere de ventilatie in een aantal ruimten, aanpassing van de keuken en de receptie, vervanging van de stoelen in de zaal, het mechaniseren van de trekkerwand waarmee decorstukken naar boven worden gehesen en het aanbrengen van extra vluchtwegen.

Behalve de bovengenoemde werkzaamheden wordt buiten het gebouw gewerkt aan de aanleg van een hellingbaan en een laad- en losperron. De hellingbaan wordt aangelegd voor de periode dat het gebouw nog in gebruik is als schouwburg en is noodzakelijk voor het transport van en naar de keuken. De keuken wordt namelijk verplaatst in verband met de realisatie van extra nooduitgangen. Het laad- en losperron wordt aangelegd om volgens de regelgeving van de Arbowet een verbinding tussen binnen en buiten te maken.

Parkeerruimte

Tijdens de verbouwing wordt het kantoor van de schouwburg ingericht in tijdelijke units op de parkeerplaats voor Miniatuur Walcheren. Om zoveel mogelijk parkeerruimte beschikbaar te houden stelt Miniatuur Walcheren parkeerruimte beschikbaar. Autos van de aannemer worden zoveel mogelijk daar geparkeerd.

Minimale verbouwing

De verbouwing is bedoeld om ervoor te zorgen dat de schouwburg nog een aantal jaren open kan blijven. De verbouwing blijft beperkt tot datgene dat minimaal nodig is om de schouwburg te mogen gebruiken, totdat het nieuwe theater geopend wordt.