LLiNK

P E R S B E R I C H T
DESMET LIVE OP RADIO 5

maandag 4 juni 2007
18.00 - 19.50 uur

Radio-café met presentator Pieter Hilhorst en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.
---

Hans Eenhoorn - De hoofdgast van vanavond is Hans Eenhoorn, voormalig topman van Unilever, en lid van de VN-taskforce on Hunger. Hij is onlangs benoemd tot associate professor aan de Universiteit van Wageningen. Daarom houdt hij op 6 juni a.s. een openbaar college over voedselzekerheid en ondernemerschap. Pieter Hilhorst praat met hem over dit college en over de haalbaarheid van een van de milleniumdoelen: dat in 2015 honger de wereld uit is.

Laad Los van Dogtroep - Henk Schut, artistiek leider van theatergezelschap Dogtroep, komt praten over hun nieuwe voorstelling 'Laad Los'. Deze locatievoorstelling speelt zich af in en rond het nieuwe theater in Almere. Het wordt een rondreis langs verschillende landen en culturen. Een epische tocht waarbij verleden, heden en toekomst zich vermengen tot beelden en muziek.

Proces Charles Taylor - De voormalige president van Liberia, Charles Taylor, wordt vandaag in Den Haag terecht gesteld voor het Sierra Leone tribunaal. Hij wordt o.a. beschuldigd van schending van de mensenrechten, moord en zijn invloed in de burgeroorlog in Sierra Leone. Bram Posthumus is freelance journalist voor de Wereldomroep en is tevens West-Afrika kenner. Hij volgt de eerste dag van dit proces en praat in de uitzending met Larissa van den Herik, universitair docent Internationaal Recht aan de universiteit van Leiden.

Vaste onderdelen

Chef Globalisering - Journalist Evert Nieuwenhuis brengt in Desmet Live als Chef Globalisering regelmatig nieuws en wetenswaardigheden over het proces van globalisering, waarin landen, culturen en mensen steeds meer met elkaar vervlochten raken. Als auteur van het boek 'De grote globaliseringsgids' weet hij als geen ander deze term uit te leggen en te illustreren.

Mensen in het Nieuws - In de rubriek 'Mensen in het Nieuws' geeft Michiel Romeijn zijn eigenzinnige visie op het nieuws.

De Eerste Bladzijde - In de rubriek 'De Eerste Bladzijde' wordt de eerste bladzijde voorgelezen van een roman, verhalen- of poëziebundel die dezelfde week verschijnt.

Live-muziek - De muziek wordt vandaag verzorgd door Erwin Nijhoff, zanger van de Prodigal Sons. De 'Sons' zijn geen stel ingedutte muzikanten, maar een club die gitaren nog wil laten gieren op een bedje van stevige drums en basgitaar. Nijhoff komt in Desmet Live zijn solo-liedjes ten gehore brengen.

Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie www.desmetlive.nl. U bent van harte welkom Desmet Live bij te wonen in café Desmet, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam (nabij Artis).

Desmet Live is een programma van LLiNK , de Humanistische Omroep en IKON. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT