Gemeente Wassenaar

Gemeenteraad behandelt economisch actieplan Wassenaar

In de Politieke Markt van maandag 4 juni a.s. behandelt de gemeenteraad het raadsvoorstel Economisch Actieplan Wassenaar 2007-2015. Het Economisch Actieplan Wassenaar is een uitwerking voor de gemeente Wassenaar van de speerpunten economie uit het Collegewerkplan 2006-2010. Wethouder van Economische Zaken, Van der Lee, is blij dat hij dit stuk kan bespreken met de raad, ´het is belangrijk voor Wassenaar om rekening te houden met ondernemers binnen onze gemeentegrens. Wij laten met dit actieplan zien dat wij ondernemers serieus nemen en dat wij hen optimaal de ruimte geven.

Speerpunten in het actieplan zijn extra aandacht voor kleinschalige economische activiteiten en startende jonge ondernemers, een bedrijfscontactfunctionaris, het parkeerbeleid van vrachtwagens binnen de gemeente, de onderlinge samenwerking binnen de detailhandel, recreatie en toerisme, deregulering, het verbeteren van de infrastructuur, hoogwaardige verblijfsruimten voor medewerkers van (inter)nationale instituten en energietransities.

Het college heeft in het Collegewerkplan 2006-2010 opgenomen dat zij zich nadrukkelijk inzet voor verbetering van dienstverlening en het vergroten van de betrokkenheid en participatie van burgers, bedrijven en instellingen. Om dit te kunnen realiseren zijn een aantal speerpunten opgenomen om o.a. de economische bedrijvigheid te stimuleren en de werkgelegenheid te bevorderen. Het actieplan is een uitwerking van het Collegewerkplan en geldt als input voor het aanjaagprogramma economie Haaglanden dat later dit jaar zal verschijnen. Wethouder Van der Lee verwacht dat een aantal zaken via Haaglanden voor subsidie in aanmerking komen, zowel provinciaal als in Europees verband.

Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl