Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Graffitikunst in het Lagelandsepad

Het Lageland verbeeld in de onderdoorgang

Op maandag 4 juni om 18:45 uur onthult Lucas Bolsius, wethouder buitenruimte, sport en financiën, de 4e "Graffitibriljant" op het Lagelandsepad in de Rotterdamse Deelgemeente Prins Alexander. Op twee wanden van de onderdoorgang van het Lagelandsepad zijn graffitikunstwerken aangebracht. De onthulling vindt plaats op het basketbalveld aan de Lieven de Keystraat, vlakbij het Lagelandsepad.

Kunstwerken

Dit unieke project bestaat uit 12 reusachtige muurkunstwerken op de muren van de fietstunnel van het Lagelandsepad. In deze onderdoorgang wordt de geschiedenis afgebeeld van invloedrijke Nederlandse kunstenaars en architecten uit de 16e en 17e eeuw, waarnaar de straten in de wijk "het Lageland" zijn genoemd. De graffitikunstenaar is Lucky Dubz Trifonas.

Duurzame kunst

Met dit project wil de gemeente Rotterdam de kwaliteit van o.a. tunnels en onderdoorgangen verbeteren door wilde graffiti te bestrijden en kwalitatief duurzame graffitikunstwerken te bevorderen. Dit gebeurt in samenwerking met onder meer deelgemeenten, woningbouwcorporaties, buurtscholen, buurthuizen, kunstenaars, de RET, de Roteb, gemeentewerken en de dS+V. Het Centrum Beeldende Kunst (CBK) kiest de kunstenaars uit die het werk uitvoeren.

Deze kunst kan een positieve bijdrage leveren aan de uitstraling van openbare ruimte. De eerste drie graffitibriljanten zijn gerealiseerd in de Van Meekerenstraat (de knuffelmuur), in de metrotunnel van Wilhelminaplein naar Rijnhaven en in de doorgang Sophiakade-Berkelplein. Intussen zijn er een viertal vervolgprojecten aangedragen door de wethouder en dS+V.

We nodigen u van harte uit om bij deze onthulling aanwezig te zijn.

Contactpersonen:

Tina Rahimy (Centrum Beeldende Kunst), 06-54391030, rahimy@fwb.eur.nl.

Johan Goossens (dS+V), 010-4895214