Gemeente Vlieland

voortgang werkzaamheden Post- en Polderweg

Bij de werkzaamheden afgelopen week aan de bermblokken (doorgroeistenen) blijkt dat het soms moeilijk is elkaar te passeren. Wij hebben hieraan in het vorige Uit het Kastje reeds aandacht besteed, en gevraagd niet in de noordelijke berm te rijden. Helaas blijkt deze oproep niet door iedereen serieus te worden genomen, of is deze aan de aandacht van sommigen ontsnapt. Dit betekent een vertraging voor de aannemer en bovendien gaat het ten koste van de kwaliteit van het werk.
Wij doen dan ook nogmaals een dringend verzoek om niet uit te wijken naar de noordzijde van de Postweg.
De planning van werkzaamheden voor volgende week (wk. 23, 4-8 juni) ziet er als volgt uit.
Aanstaande maandag 4 juni zal om 05.00 uur vanaf het kamp naar het dorp de freesmachine worden gebruikt om de slechte stukken eruit te halen. 's Middags zullen deze freesvakken weer worden aangevuld met nieuw asfalt.
Deze werkzaamheden zullen tot en met woensdagavond 21.00 uur plaatsvinden. Maakt u in deze periode gebruik van de Postweg, dan zult u ergens onderweg de freesmachine moeten passeren. Aangezien deze niet makkelijk kan uitwijken kan dit enige vertraging opleveren. Houdt u in elk geval rekening met de aanwijzingen van de wegwerkers. Feitelijk is van maandag t/m woensdag verkeer voor motorvoertuigen slechts zeer beperkt mogelijk. Wij vragen u daarom nadrukkelijk het gebruik van de weg gedurende deze periode zo veel mogelijk achterwege te laten, wanneer dat voor u niet strikt noodzakelijk is. Hiervoor vragen wij uw begrip.
Donderdagochtend 7 juni vanaf 07.00 uur tot en met vrijdagavond 8 juni 21.00 uur zal de gehele Post-, Polderweg worden afgesloten voor al het verkeer.
In deze periode zal vanaf het kamp in één werkgang over de totale breedte van de weg een geheel nieuwe deklaag worden aangebracht. Het (vervangend) bus- en taxi-verkeer zal dan plaatsvinden over het strand via het strandhotel.
Uitsluitend voor aanwonenden en -werkenden, bus- en taxivervoer en bevoorrading zal er gedurende de periode 7 juni 08.00 uur tot en met 8 juni 20.00 uur een ontheffing gelden om vanaf het strandhotel naar het pad van 20 over het strand te rijden. Dit is afgestemd met de politie en hierop zal worden gehandhaafd.
Voor nadere inlichtingen kunt u terecht bij de heer L.H. Sterenberg, telefoon 0562-452714.