Gemeente Helmond


4-15 juni Werk Molenstraat/B. Van Houtlaan

De kruising Molenstraat-Burg. Van Houtlaan wordt zo ingericht dat verkeer van de Molenstraat niet meer rechtsaf kan slaan.

De renovatie van de Deurneseweg en Kasteel-Traverse schiet goed op. Het werk aan het wegdeel Brug Kanaalomleiding-Burg. Van Houtlaan is over drie weken gereed. Een klus die tegelijkertijd wordt uitgevoerd is het aanpassen van de kruising Molenstraat-Burg. Van Houtlaan. Deze wordt zo ingericht dat verkeer komende van de Molenstraat niet meer rechtsaf kan slaan. Hiermee komt een einde aan de onduidelijke en onveilige inrichting van dit kruispunt. Het werk start 4 juni en is uiterlijk 15 juni klaar. Het kruispunt is deze twee weken afgesloten. De afslag van de Molenstraat linksaf naar de Burg. Van Houtlaan blijft als enige wel open. Er is een omleidingsroute ingesteld.

Oost-Westverbinding

Deze werkzaamheden maken deel uit van het grote renovatieproject van de Oost-Westverbinding in Helmond. Van begin april tot medio oktober 2007 wordt hard gewerkt aan het verbeteren van het wegvak vanaf Deurneseweg/Brug Kanaalomleiding tot aan de kruising Kasteel-Traverse/Eikendreef. Het werk wordt in delen uitgevoerd om de overlast te beperken. Van de vier rijbanen blijven er tijdens deze periode altijd twee open voor verkeer vanuit beide richting. Een uitzondering hierop is de schoolvakantieperiode als het wegvak tussen de kruispunten Zuid Koninginnewal en Eikendreef in zijn geheel afgesloten wordt in verband met werkzaamheden aan de Kasteel-Traversebrug. Doorgaand verkeer wordt via borden om de stad geleid.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het renoveren van het wegdek, het afmaken van het systeem van intelligente verkeerslichten, het verlengen van opstelstroken en het aanpassen van onveilige weginrichtingen. Om de overlast tot een minimum te beperken werken de aannemers ook regelmatig s weekends en s avonds. De planning kan door slechte weersomstandigheden vertraging oplopen.

Brug Kanaalomleiding Burg. Van Houtlaan: 2 april 24 juni

Op dit deel wordt het wegdek vernieuwd en wordt de Henri Dunanttunnel gerenoveerd en waterdicht gemaakt. Het zuidelijke deel is inmiddels klaar. Aan het noordelijke wegvak wordt nu gewerkt. Er blijft continu een wegdeel met twee rijbanen open voor verkeer uit beide richtingen.

Churchilllaan Kasteel-Traverse: 25 juni 5 augustus

Hier wordt eerst het zuidelijke deel aangepakt en vervolgens het noordelijke. Het werk bestaat uit het vervangen van asfalt en het aanpassen van verkeerslichten. Er blijft continu een wegdeel met twee rijbanen open voor verkeer uit beide richtingen.

Zuid-Koninginnewal - Eikendreef: 2 juli 10 augustus

De opstelstrook van de Kasteel-Traverse rechtsaf richting Prins Hendriklaan wordt verlengd. Daarnaast worden het asfalt en de voegen van de Kasteel-Traversebrug vernieuwd. Het is voor de uitvoering en duurzaamheid noodzakelijk dat alle rijbanen van de brug in één keer worden aangepakt. Dit wegvak is dan ook tijdens deze periode voor al het verkeer afgesloten. Om de overlast zo veel mogelijk te beperken is dit werk tijdens de schoolvakantie gepland. Verkeer wordt via borden omgeleid.

Burg. Van Houtlaan - Zuid Koninginnewal: 7 augustus midden oktober

De eerste vier weken wordt aan de zuidzijde gewerkt. Vervolgens is het de beurt aan de noordkant. Naast het vernieuwen van het asfalt en het aanpassen van de verkeerslichten wordt ook de busstrook richting Smalstraat met circa 200 meter verlengd.

Verbetering infrastructuur

De gemeente werkt actief aan het verbeteren van de infrastructuur, mobiliteit en verkeersveiligheid in Helmond. Om Helmond bereikbaar en veilig te houden moeten er regelmatig wegwerkzaamheden uitgevoerd worden. Zonder deze werkzaamheden zou het wegdek op een gegeven moment niet meer begaanbaar zijn en zou het wegennet dichtslibben. De noodzakelijke werkzaamheden brengen helaas wel hinder met zich mee. De gemeente vraagt de weggebruikers om begrip hiervoor.

Onderdeel van Beter Bereikbaar Zuidoost-Brabant

De werkzaamheden maken onderdeel uit van het project Beter Bereikbaar Zuidoost-Brabant (BBZOB). Hierin werken het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE), de 21 gemeenten uit Zuidoost-Brabant, Rijkswaterstaat en de provincie Noord-Brabant intensief samen. Doel is om de doorstroming van het verkeer in de gehele regio - dus ook in Helmond - te verbeteren door de bestaande infrastructuur beter te benutten. Ook wordt er regionaal gewerkt aan een optimale informatievoorziening. Zo staan alle wegwerkzaamheden in de regio Eindhoven-Helmond voortaan op de site www.haalmeeruitdeweg.nl. Als weggebruikers weten waar er aan de weg gewerkt wordt, kunnen ze daar met hun route- en tijdplanning rekening mee houden.