Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM)



1 juni 2007
PERSBERICHT: KNRM Reddingboten op weg naar Zweden


Twee operationele reddingboten van de KNRM zijn afgevaardigd naar de vierjaarlijkse World Maritime Rescue Congress in Zweden. Dit jaar wordt van 4 tot en met 8 juni de bijeenkomst en het daaraangekoppelde International Lifeboat Conference door de jubilerende Zweedse redding maatschappij SSRS georganiseerd. Het doel van de bijeenkomsten in Gotenburg is kennisuitwisseling op het gebied van techniek, opleidingen en fondsenwerving.

Het alweer twintigste congres van het International Maritime Rescue Federation (voorheen bekend als International Lifeboat Federation) valt samen met de viering van het 100-jarig bestaan van de gastvrouw, de Zweedse Redding Maatschappij (SSRS). Het thema van het congres is de internationale samenwerking in maritieme Search And Rescue (SAR). In Nederland is de KNRM mede-uitvoerder van de SAR-taken op het water.

Gotenburg
Het evenement vindt plaats aan de kades in het historische centrum van Gotenburg en brengt de wereldwijd operende organisaties op het gebied van maritieme SAR bij elkaar. Naast de conferentie is er een grote beurs met internationale leveranciers van reddingsboten- en materialen en zijn er talloze historische en operationele reddingboten uit vele landen te bezoeken.
Naast de operationele KNRM reddingboten Koopmansdank (type Arie Visser) uit Noordland en de Frans Hogewind (type Valentijn) van Terschelling Paal 8, varen ook historische reddingboten naar Zweden om acte de presance te geven. Uit Nederland zijn de afgelopen dagen de Bernard van Leer, de Zeemanshoop, de Javazee, de Neeltje Jacoba en de Baron van Kattendijke vertrokken voor de vaartocht naar de noordelijke buren.

EINDE PERSBERICHT
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Publiciteit van de KNRM, tel. 0255 54 84 54 / pers@knrm.nl

Meer informatie over het congres is te vinden op www.wmrc2007.org en http://www.international-maritime-rescue.org/

Altijd als eerste op de hoogte

Wilt u de persberichten per mail ontvangen? Stuur dan een bericht naar pers@knrm.nl met uw gegevens (Deze dienst is alleen beschikbaar voor de media).

Contactpersonen:
Kees Brinkman
Wessel Agterhof
tel. 0255 54 84 54