Gemeente Den Haag

Op 4 juni geeft wethouder Baldewsingh (Leefbaarheid) een adoptieafvalbak in de Pieter Langendijkstraat in beheer aan het Jong Milieu Team Moerwijk. De ingebruikname wordt feestelijk ingeluid samen met de jongeren van het milieu team.

Samen betrokken
Met het beheren van de adoptiebak laat het Jong Milieu Team aan andere jongeren en wijkbewoners zien dat zij betrokken zijn bij hun leefomgeving en zich ergeren aan het zwerfafval op straat. Zij zullen de afvalbak regelmatig legen en ontvangen daarvoor van de gemeente handschoenen, een sleutel en afvalzakken.

Wethouder Baldewsingh: "Den Haag moet een schone stad worden en daar moeten we met z'n allen aan werken. De gemeente kan dat niet alleen, ook de inwoners van Den Haag moeten daar hun verantwoordelijkheid voor nemen. Ik ben daarom trots op deze jongeren, die met hun initiatief het goede voorbeeld geven. Ik roep ook andere inwoners op hun voorbeeld te volgen".

Jong Milieu Team Moerwijk
In 2005 is een aantal meiden van het Jong Milieu Team Moerwijk begonnen met het ondervragen van bewoners over het milieu. Zij hebben een bezoek gebracht aan het buurtbeheerbedrijf Moerwijk en aan het afvalverwerkingsbedrijf AVR in Rotterdam. Ook zijn er foto's van vieze en schone plekken in de wijk gemaakt. Alle ervaringen die zij hebben opgedaan hebben ze in juni 2006 met een toneelstuk gepresenteerd aan de wijkbewoners. De meiden hebben er van geleerd dat zij zelf niets meer op straat gooien. Nu willen zij samen met de wethouder andere jongeren stimuleren dat ook niet meer te doen.

Jeugdpersconferentie
Naast het in beheer geven van de adoptiebak door de wethouder leggen journalisten in spé (jongeren uit Moerwijk) de wethouder het vuur aan de schenen in een persconferentie over zwerfafval.

Programma 4 juni
Vanaf 16.30 uur ontvangst en openingswoord wethouder Baldewsingh (Aagje Dekenlaan 51)
16.45 - 17.00 uur ingebruikname adoptiebak door de wethouder en jongeren
(Pieter Langendijkstraat 77)
17.00 - 17.15 uur jeugdpersconferentie (Aagje Dekenlaan 51) 17.15 - 17.30 uur afsluiting met drankje en hapje