Gemeente Rotterdam

Bestuursdienst

Concerncommunicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40 Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

Nr. 23

1 juni 2007

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 4 t/m 10 juni 2007

Wethouder Kaya installeert jury RotterdamIdee

Maandag 4 juni om 9.00 uur benoemt wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) officieel de juryleden van RotterdamIdee in kamer 113 van het stadhuis aan de Coolsingel. Het stadsbestuur vertrouwt deze burgers een half miljoen euro toe om Rotterdammers te stimuleren met goede ideeën te komen voor hun stad. Tot nu toe zijn er ruim 750 ideeën binnengekomen.

(Voor meer informatie: dienst Jeugd, Onderwijs en Samenleving, Ruud Rakers, tel. 010 - 891 4446 of 06 - 1008 3684)

Wethouder Harbers spreekt op 19e International Port Training Conference

Wethouder Mark Harbers (economie, haven en milieu) spreekt op maandag 4 juni om 9.30 uur tijdens de 19e International Port Training Conference (IPTC). Het congres vindt plaats in het Scheepvaart en Transport College aan de Lloydstraat 300

in Rotterdam. De eerste IPTC vond plaats in 1970 te Rotterdam en wordt tweejaarlijks georganiseerd door één van de deelnemende havensteden. Het is voor de vijfde keer dat de conferentie in Rotterdam wordt gehouden. Het is een bijeenkomst van experts op het gebied van personeelsorganisatie en trainingen in de havensector. De organisatie van de conferentie is in handen van het Scheepvaart en Transport College.

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Odie van Eupen,

tel. 06 - 51 07 47 86)

Wethouder Geluk onthult kunstwerk op basisschool Combinatie '70

Wethouder Leonard Geluk (jeugd, gezin en onderwijs) onthult op maandag 4 juni om 11.00 uur een kunstwerk gemaakt door leerlingen van basisschool Combinatie '70 aan de Louwersloot 135. De afgelopen maanden hebben de kinderen in het kader van brede school activiteiten gewerkt aan het kunstwerk. Het thema van het project was 'bouwen' in de ruime zin van het woord; de kinderen hebben nagedacht over bouwen aan een prettige omgeving, een gezond lichaam en een goede toekomst. Ideeën, tekeningen en gedichtjes zijn uitgewerkt op 96 kleine schilderijtjes die samen één kunstwerk van 3 x 4 meter vormen.

(Voor meer informatie: Robin Good, Marije Feersma Hoekstra, tel. 020 - 463 2005 of www.robingood.nl)

Wethouder Schrijer neemt manifest Delfshavense Ondernemers Federatie in ontvangst

Wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en grotestedenbeleid) neemt op maandag 4 juni om 18.30 uur het manifest van de Delfshavense Ondernemers Federatie (DOF) in ontvangst. De besturen van 6 ondernemers- en winkeliersverenigingen in het Westen van de stad hebben een manifest opgesteld voor een prettig en sfeervol woon-, werk-, en leefgebied. DOF zet zich in voor een veilig en schoon gebied, een fraaier straatbeeld, betere bereikbaarheid, een gevarieerd winkel aanbod, ondersteuning voor ondernemers en gezamenlijke marketing en promotie van de winkeliers. De overhandiging vindt plaats in het Prinsestheater aan de Schiedamseweg 18 te Rotterdam.

(Voor meer informatie: Delfshavense Ondernemers Federatie, Janny Strik, tel. 06 - 52 05 68 21)

Wethouder Bolsius onthult graffitikunst

Wethouder Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte) onthult maandagavond

4 juni om 18.45 uur de vierde "Graffitibriljant", op het basketbalveld aan de Lieven de Keystraat, vlakbij het Lagelandsepad. Op twee wanden van de onderdoorgang van het Lagelandsepad in deelgemeente Prins Alexander zijn 12 reusachtige graffitikunstwerken aangebracht door graffitikunstenaar Lucky Dubz Trifonas. In de kunstwerken wordt de geschiedenis afgebeeld van invloedrijke Nederlandse kunstenaars en architecten uit de 16e en 17e eeuw, waarnaar de straten in de wijk "het Lageland" zijn genoemd. Met dit project wil gemeente Rotterdam de kwaliteit van bijvoorbeeld tunnels en onderdoorgangen verbeteren door wilde graffiti te bestrijden en kwalitatief duurzame graffitikunstwerken te bevorderen.

(Voor meer informatie: Centrum Beeldende Kunst, Tina Rahimy, tel. 06 - 54 391 030 of dS+V, Johan Goossens, tel. 010 - 489 52 14)

Wethouder Baljeu vertegenwoordigt Rotterdam in Londen

Wethouder Jeannette Baljeu (verkeer, vervoer en organisatie) vertegenwoordigt dinsdag 5 juni, Rotterdam bij de slotbijeenkomst van het project Interreg Compete dat plaats vindt in Londen. Het Interreg Compete netwerk heeft als doel om steden in Europa van elkaar te laten leren hoe steden hun economische prestaties kunnen verbeteren. Zeven steden, waaronder Rotterdam, hebben elk een conferentie georganiseerd over hun ervaring in het versterken van de concurrentiekracht van hun stad en regio. Wethouder Baljeu zal op deze slotbijeenkomst presenteren hoe Rotterdam en de Randstad in staat zijn geweest hun geografische positie als deltametropool economisch te benutten door de bereikbaarheid te versterken en hoe de regio in de toekomst deze positie verder uit zou kunnen bouwen.

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Karín Fraai,

tel. 010 - 417 21 61)

Burgemeester Opstelten gastheer bij uitreiking Nationale Evenementenprijzen

Burgemeester Ivo Opstelten is op dinsdag 5 juni om 20.00 uur gastheer bij de uitreiking van de Nationale Evenementenprijzen voor de beste landelijke publieksevenementen. Welke stad heeft zich het meeste ingespannen en met welke evenementen heeft een stad zich hierin weten te onderscheiden? Rotterdam heeft drie keer eerder een onderscheiding in ontvangst genomen. In 2005 voor 'beste evenementenstad', in 2004 voor Sense Rotterdam ('meest innovatieve evenement') en in 2002 voor het Solero Zomercarnaval ('beste stadspromotie-evenement'). Dit jaar staat Rotterdam met Camping Rotterdam genomineerd in de categorie 'leukste stadsevenement'. De uitreiking vindt plaats in de Burgerzaal van het stadhuis aan de Coolsingel 40 te Rotterdam.

(Voor meer informatie: Stichting Nationale Evenementenprijzen, de heer J. ter Waarbeek, tel. 06 - 12 99 86 82)

Wethouder Harbers bezoekt milieucongres in Osnabrück

Wethouder Mark Harbers (economie, haven en milieu) brengt op donderdag 7 juni een bezoek aan het milieucongres te Osnabrück. Titel van het congres is 'Efficiëntie door samenwerking'. Wethouder Harbers zal samen met de burgemeester van Osnabrück de openingsrede van het congres verzorgen. Het Nederlands-Duits forum heeft als doel een bijdrage te leveren aan het verder ontwikkelen en integreren van milieutechnologie in alle industriesectoren en in het dagelijks leven. Centraal staat het bevorderen van kennisuitwisseling tussen overheid, bedrijfsleven en wetenschap. De organisatie is in handen van de Deutsche Bundesstiftung Umwelt.

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Odie van Eupen,

tel. 06 - 51 07 47 86)

Wethouder Karakus neemt deel aan het Flitsdebat Wonen

Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) neemt donderdag 7 juni van tussen 14.30 en 17.00 uur deel aan het Nirov-Flitsdebat "Prachtwijken in een muurvaste woningmarkt" in het nAI, Museumpark 25. Bestuurders en managers uit de wereld van het bouwen en wonen debatteren over de vraag welke belemmeringen de vastzittende woningmarkt oplevert voor het werken aan prachtwijken. Wie durft te investeren? Voor wie zijn de prachtwijken bedoeld?

(Voor meer informatie: Nirov, Yvon de Ruijter, tel. 070 - 302 84 24)

Wethouder Karakus neemt Manifest Van der Leeuwkring in ontvangst

Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) neemt donderdag 7 juni om 17.30 uur het Manifest Van der Leeuwkring in ontvangst in de PowerLounge van de Kunsthal, Museumpark 7. In Van der Leeuwkring brengt het Architectuur Instituut Rotterdam (AIR) een aantal prominente Rotterdamse opdrachtgevers bij elkaar. Om de openbare ruimte opnieuw betekenisvol en attractief te laten zijn voor iedereen, zet de Van der Leeuwkring in op het versterken van de relatie tussen gebouw en openbare ruimte.

(Voor meer informatie: Architectuur Instituut Rotterdam, Saskia Derksen, tel. 010 - 280 9700)

Wethouder Karakus en burgemeester Opstelten aanwezig bij VIP party Rotterdam Student City Eindexamenfeest

Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) is donderdag 7 juni van 20.00 tot 22.30 uur aanwezig bij de VIP Party van Rotterdam Student City Eindexamenfeest, wat gehouden wordt in Orange Flagship Store, aan de Lijnbaan 54. Rond 21.30 uur houdt burgemeester Opstelten een welkomstwoord voor de aanwezige studenten. De rest van de avond en nacht is het feest.

(Voor meer informatie: Communicatie OBR, Esther Bouwman, tel. 010 - 489 78 34)

Wethouder Kaya spreekt bij startbijeenkomst 'Discriminatie? De Groeten!"

Wethouder Orhan Kaya (participatie en cultuur) spreekt op vrijdag 8 juni om 15.00 uur tijdens de officiële startbijeenkomst van het uitvoeringsprogramma 'Integrale aanpak discriminatie en uitsluiting: Discriminatie? De Groeten!' van de gemeente Rotterdam. De bijeenkomst vindt plaats in Grand Hotel Philadelphia, aan de Van Vollenhovenstraat 48-50. Alle partijen die mogelijk een rol kunnen spelen in de uitvoering van het programma, zoals migranten- en vrouwenorganisaties, onderwijsorganisaties, Kamer van Koophandel en politie, zijn uitgenodigd.

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Ineke Barendregt, tel. 010 - 417 2003)

Wethouder Karakus neemt deel aan slotdebat Architectuur Biënnale Rotterdam

Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) neemt vrijdag 8 juni deel aan het slotdebat van de Architectuur Biënnale Rotterdam in de Powerlounge van de Kunsthal. Het slotdebat vindt plaats van 17.30 tot 19.00 uur en gaat over Noord versus Zuid in één Randstad, onder leiding van Maarten Hajer. Minister Jacqueline Cramer (VROM) zal acte de presence geven. De toekomstvisies die planologen en stadsarchitecten voor Nederland hebben wijzen in verschillende richtingen. Het slotdebat dient als middel om er achter te komen wat er achter deze tweestrijd over de ontwerpstrategieën voor de Randstad zit.

(Voor meer informatie: Michiel Schwartz, tel. 06 - 5069 1421)

Wethouder Kriens opent steunpunt Butterfly

Vrijdagmiddag 8 juni opent wethouder Jantine Kriens (volksgezondheid, welzijn en maatschappelijke opvang) om 16.30 uur het steunpunt Butterfly in Wijkcentrum Orient, Kobehof 5 in Prins Alexander. Steunpunt Butterfly is een ontmoetingsplaats voor en door mensen die psychische of psychiatrische problemen hebben (of hebben gehad). Het steunpunt biedt lotgenoten de mogelijkheid ervaringen uit te wisselen op het gebied van vrijwilligerswerk, therapieën, trainingen, opleidingen en schuldsanering. Daarnaast organiseert het steunpunt activiteiten, lezingen en ondersteuning bij het zoeken naar cursussen en opleidingen.

(Voor meer informatie: Steunpunt Butterfly, Bert Spaans, tel. 010 - 785 5306)

En verder...

is wethouder Jeannette Baljeu (verkeer, vervoer en organisatie) woensdag 6 juni aanwezig bij het Vereniging van Nederlandse Gemeenten jaarcongres 2007. Het VNG jaarcongres vindt plaats in de Jaarbeurs, op Jaarbeursplein 6 in Utrecht. Het programma bevat onder andere de presentatie van het rapport van de commissie Gemeentewet en Grondwet. Deze commissie is gevraagd voorstellen te doen voor de verankering van de gemeentelijke autonomie in de Gemeentewet en de Grondwet, alsmede met voorstellen te komen die ruimte bieden aan lokaal maatwerk en differentiatie. Naast wethouder Baljeu, zijn ook burgemeester Opstelten, en de wethouders Kriens, Schrijer en Geluk aanwezig.

(Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Karín Fraai,

tel. 010 - 417 21 61)

geeft loco-burgemeester Jantine Kriens op donderdag 7 juni om 10.30 uur in de Veerhaven het startschot voor het zeilevenement Assurmada. De deelnemers aan deze zeiltocht op de Noordzee zijn werkzaam in de verzekeringsbranche.

(Voor meer informatie: Externe Betrekkingen en Kabinet Bestuursdienst, Wim Hendriks, tel. 010 - 417 2299)

noot voor de redactie/