Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 3 juni

* MAN ZEER ERNSTIG GEWOND NA VECHTPARTIJ
ROTTERDAM - Een nog onbekende man is in de nacht van zaterdag op zondag zeer ernstig gewond geraakt na een ruzie in een jongerencentrum aan de Spinozaweg. Rond middernacht kreeg een aantal bezoekers van een feest onenigheid met elkaar. Er ontstond een vechtpartij waarbij het slachtoffer op een gegeven moment een barkruk op zijn hoofd kreeg. De man raakte ernstig gewond en werd in zeer kritieke toestand overgebracht naar het Erasmus MC. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een uitgebreid onderzoek in om de exacte toedracht, omstandigheden en verdachte(n) van de vechtpartij te achterhalen.


* POLITIE HOUDT VERDACHTEN DIEFSTAL MET GEWELD AAN DANKZIJ OPTREDEN

KORDATE GETUIGEN
OUDDORP - Politiepersoneel van het district De Eilanden arresteerde zaterdagochtend een 23-jarige man uit Hellevoetsluis en een 21-jarige man uit Goedereede na diefstal met geweld op het Hoge Pad. Een 50-jarige man uit Ouddorp zag rond zeven uur dat een aantal mannen een quad wegnam die vast was gemaakt aan een muuranker. De daders gingen er vandoor op de quad maar toen die plotseling uitviel, gingen zij er rennend vandoor. De 50-jarige man en zijn zoons zetten de achtervolging te voet in. Een van de zoons kon een verdachte achterhalen, maar moest hem loslaten toen deze een stroomstootwapen gebruikte. Gealarmeerd politiepersoneel stelde meteen een onderzoek in en hield de twee verdachten in de omgeving aan. Zij werden overgebracht naar het politiebureau. De 23-jarige Hellevoeter is in verzekering gesteld. De recherche stelt een nader onderzoek in. De 21-jarige eigenaar van de quad heeft aangifte gedaan.


* BEJAARD ECHTPAAR HOUDT MAN VAST NA DIEFSTAL UIT HUN WONING

HOOGVLIET - Een 84-jarige bewoner van de Toscalaan en zijn 71-jarige vrouw hebben zaterdagochtend een 49-jarige man uit Hoogvliet vastgehouden nadat hij had ingebroken. De verdachte was kort voor het middaguur in de woning van het echtpaar betrapt toen hij via een openstaande deur naar binnen was geslopen. Hij nam vervolgens een horloge en een mobiele telefoon uit het huis weg. De 71-jarige vrouw en haar man twijfelden geen moment en gingen achter de insluiper aan. Zij hielden hem vast en de politie werd gewaarschuwd. Ter plaatse trof politiepersoneel het echtpaar en de man aan, die zich tevergeefs probeerde te bevrijden uit de greep van de 84-jarige man. De 49-jarige Hoogvlieter werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld.

Uitgave zaterdag 2 juni

* POLITIE HOUDT VERDACHTE BEROVING AUTO AAN

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Zuid arresteerden vrijdagavond een 29-jarige Rotterdammer voor een beroving van een auto op de Millinxstraat. Een 52-jarige Rotterdammer werd met geweld door drie mannen beroofd van zijn jeep, een Mercedes ML. Samen met het slachtoffer stelde de politie direct een onderzoek in de omgeving in. Op de Moerkerkestraat werd de verdachte door de 52-jarige man herkend als een van de verdachten. De 29-jarige Rotterdammer werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De recherche van het district Zuid stelt een nader onderzoek in.


* VERDACHTEN MISHANDELING AANGEHOUDEN
VLAARDINGEN - Politiemensen van het district Waterweg-Noord arresteerden vrijdagavond drie verdachten van een mishandeling op het Van Schravendijkplein. Twee broers uit Maassluis van 27 en 32 jaar zaten in hun auto en werden lastiggevallen door de drie verdachten, twee mannen uit Vlaardingen van 22 en 40 jaar oud en een 39-jarige man uit Delft. Nadat het 32-jarige slachtoffer uit zijn auto stapte, kreeg hij een aantal klappen van een verdachte. Er ontstond een vechtpartij waarbij de twee broers werden geschopt en geslagen. Surveillerend politiepersoneel reed de straat in en trof het vijftal aan. De drie verdachten zijn aangehouden en voor nader verhoor en onderzoek overgebracht naar het politiebureau.