Politie Haaglanden

Persberichten 4 juni

Haaglanden, 04-06-2007

Straatroof: getuigen gezocht
Den Haag - Een vrouw werd op zondag 3 juni om 10:15 uur beroofd van haar mobiele telefoon. Zij liep op de Zwertstraat toen een man naar haar toeliep, haar door elkaar schudde en er vervolgens met haar telefoon vandoor ging. De man was ongeveer 36- 40 jaar oud, Antilliaans of Surinaams, kaal hoofd, breed postuur, bril zonder montuur, rode trui en beige broek. Hij had een opvallend net voorkomen. Was u getuige van deze beroving? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem contact opnemen via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Dronken droppies stelen fietsen
Den Haag - Op bewakingscamera's was te zien dat twee personen zich maandagochtend rond 04.00 uur zich verdacht gedroegen bij de fietsenstalling op het Centraal Station. Nadat het tweetal diverse fietsen had bekeken, kozen zij er twee uit en fietsten daarop weg in de richting van de Koekamplaan. Agenten gingen direct ter plaatse en konden het duo in de kraag vatten. De twee Hagenaar van 19 jaar hadden een behoorlijke slok alcohol op; 1.005 ugl. en 600 ugl. Het tweetal werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Slingerend op de fiets
Den Haag - Een oplettende bewoner belde maandagochtend rond 01.00 uur de politie dat een vrouw slingerend over de Cornelis v/d Lijnstraat/Theresiastraat fietste. Zij reed tegen een geparkeerde auto en daardoor was gevallen. De 35-jarige Haagse was onder invloed van alcohol en blies 985 ugl. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de beschadigde auto.

Gordelcontrole: 11 bekeuringen
Den Haag - De politie controleerde op zondag 3 juni tussen 8:15 uur en 15:00 uur op de Fruitweg op het gebruik van de autogordel. 325 passanten werden gecontroleerd. Elf van hen droegen geen gordel en kregen een bekeuring.

Gestolen boot teruggevonden
Den Haag - Een 32-jarige vrouw trof op zondag 3 juni om 17:30 uur aan de Dunne Bierkade haar eigen boot aan, die nog geen week eerder was gestolen. De boot was op 30 mei 2007 weggenomen aan de Neherkade. Na controle door de politie bleek alles te kloppen en kreeg de vrouw haar boot terug.

Snorfietsster onderuit
Den Haag Een 61-jarige Haagse vrouw ging zondag 3 juni omstreeks 16.00 uur met haar snorfiets onderuit op de kruising Laan van Leidschenveen met de Cicerostrook. Zij verleende vermoedelijk geen voorrang aan een auto vanuit de Donau en moest hierdoor abrupt stoppen. Echter een aanrijding was niet meer te voorkomen. De vrouw is met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Leidse motorrijder raakt rijbewijs kwijt
Leidschendam Een 23-jarige Leidse motorrijder vertoonde op zaterdag 2 juni om 11.15 uur opvallend rijgedrag. Hij reed over de N14 door de drie tunnels met snelheden van tussen 70 en 150 km per uur. Hij haalde daarbij autos links en rechts in. Tegen de Leidenaar werd proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Veel schade bij aanrijding
Wassenaar Een frontale aanrijding tussen twee personenautos op de kruising Zijdeweg met de Rijksstraatweg zorgde zondag 3 juni om 15.45 uur voor enige stremming. Een echtpaar uit Hardingsveld-Giessendam (59 en 53) negeerde een rood verkeerslicht en zij botsten op een auto die vanuit de richting Wassenaar kwam en linksaf de Zijdeweg wilde inrijden. Het echtpaar werd naar een ziekenhuis vervoerd met diverse gezichtsverwondingen. De onfortuinlijke bestuurder uit Wassenaar werd ter plaatse aan zijn verwondingen behandeld. De kruising is vanwege onderzoek geruime tijd afgesloten geweest. Beide autos raakten zwaar beschadigd.

Te hard door Wassenaar
Wassenaar Bij een snelheidscontrole op zondag 3 juni om 19.00 uur reden van de 150 passanten op de Wittenburgerweg er zeven te hard. Een bestuurder (46 jaar) reed dusdanig hard (107 km) dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. De maximumsnelheid bedraagt ter plekke 50 km/u.

Man onwel in de auto
Moster - Een 69-jarige man uit Den Haag reed zondag 3 juni om 13.45 uur over de Zwartendijk toen hij vermoedelijk onwel werd waardoor hij frontaal op de tegemoetkomende auto botste. De inzittenden van de tegenliggende auto, een 59-jarige man en 65-jarige vrouw uit Monster, raakten niet gewond. Een toevallig passerende 19-jarige student geneeskunde uit Naaldwijk verleende direct eerste hulp. De ambulance en traumaheli waren vervolgens snel bij de plaats van het ongeval en reanimeerden de Hagenaar. De ambulance vervoerde onder begeleiding van motorrijders van de politie de 69-jarige man naar het ziekenhuis. De man werd opgenomen op de afdeling intensieve zorg.

Inbreker op heterdaad aangehouden
Honselersdijk - De politie reageerde maandagochtend 4 juni om 03.15 uur op een inbraakalarm vanuit een partycentrum aan de Broekpolderlaan. Toen de agenten daar aankwamen zagen zij licht branden, hoorden glasgerinkel en zagen twee vluchtende personen over het terras wegrennen. Eén van de twee inbrekers ging het water in, maar werd aan de Wollebrand door een agent opgevist en aangehouden. De tweede inbreker ontkwam. De politie onderzoekt de zaak verder en de 27-jarige Hagenaar zit vast voor nader verhoor.

Uit de bocht in de sloot
Zoetermeer Een 36-jarige motorrijder uit Pijnacker-Nootdorp belandde zondag 3 juni om 17.00 uur met zijn motor in de sloot. De man verloor in de bocht van de Oostweg de macht over het stuur en slipte. Een takelwagen viste de beschadigde motor weer uit het water. De man hield slechts een nat pak aan het incident over. Hij raakte niet gewond.

Jongen gewond na val uit rolstoel
Zoetermeer Een 14-jarige Zoetermeerse jongen raakte zondag 3 juni om 12.00 uur gewond na een val uit zijn rolstoel. Op het Tochtpad blokkeerde een van zijn wielen waarna hij uit de rolstoel viel. De jongen brak daarbij een arm en werd vervoerd naar een ziekenhuis.