Politie Hollands Midden

Datum: 4 juni 2007

Katwijk / Oegstgeest Verkeerscontrole De politie van Katwijk, Oegstgeest en het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) Hollands Midden hebben in de avond en nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 juni een verkeerscontrole gehouden. Van 20.30 u tot 23.30 uur was er een controleplaats ingericht bij het benzinestation aan de Rijksweg A44. Van 24.00 tot 03.00 uur was dit aan de Zeilmakerstraat in Katwijk.

Van 220 bestuurders werd een blaastest afgenomen waarbij uiteindelijk er 11 met te veel drank op achter het stuur zaten. Van twee bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd omdat ze bij de ademanalyse boven de invorderingsgrond kwamen. De uitslagen lagen tussen de 105 ug/l (limiet 0.88 ug/l) voor een beginnende bestuurder tot 630 ug/l ( limiet 220 ug/l). Tegen de overtreders maakt de politie proces-verbaal op.

Verder vielen er bekeuringen voor het negeren van een stopteken, het niet tonen van kenteken- of rijbewijs en rijden zonder rijbewijs of verzekering, het niet dragen van de gordel, het rijden met ongeldig kenteken en onleesbare kentekenplaat, verkeerde/ defecte verlichting, geen geldig keuringsbewijs en het mobiel bellen. Voor het voorhanden hebben van wapens en drugs werden twee bestuurders aangehouden. Ook tegen hen maakt de politie proces-verbaal op.

Zoeterwoude Veroorzakers aanrijding maken zich uit de voeten De politie doet onderzoek naar een aanrijding op de autoweg N11 die zondag 3 juni rond 01.40 uur gebeurde, waarbij twee gewonden vielen en de veroorzakers van het ongeval hun auto ontvluchtten en wegrenden. Eén van deze mannen, een 21 jarige Alphenaar, heeft zich inmiddels bij de politie gemeld. Het is nog onduidelijk of hij heeft gereden of twee nog onbekende mannen die in de auto zaten.

De aanrijding ontstond omdat de auto waarin de Alphenaar zat bij de kruising niet afremde voor een daar voor rood licht wachtende 59 jarige automobilist uit Noordwijk. Bij hem in de auto zat zijn 51 jarige vrouw. Bij de aanrijding die volgde raakten de man en vrouw gewond. Zij werden overgebracht naar het LUMC. Inmiddels zijn zij weer thuis.

Uit de auto die hen aanreed sprongen drie mannen die hard wegrenden. De gewaarschuwde politie deed nog een zoekactie naar de mannen, mede omdat er onder deze ook mogelijk gewonden zouden zijn. Er werd niemand gevonden. Die ochtend meldde de Alphenaar zich nadat de politie bij hem aan de deur was geweest. Hij was niet gewond. Hij is door de politie verhoord maar ontkent gereden te hebben en zegt de andere twee mannen niet te kennen. Ook wist hij niet of onder die twee gewonden zijn. De politie is daarom met een uitgebreid onderzoek begonnen.

Noordwijkerhout Zomeropeningstijden politiebureau Het politiebureau in Noordwijkerhout is in de zomerperiode van zaterdag 16 juni tot en met vrijdag 7 september op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur geopend. De reguliere openingstijden van het bureau zijn op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur. Het bureau is gevestigd aan de Dijkzicht 1.

Leiden Beroving van tas De politie van Leiden is een onderzoek gestart naar een beroving die plaatsvond op zondag 3 juni, rond 09.25 uur, op de Mozartstraat in Leiden. Een 83 jarige vrouw uit Leiden stond op voor de garages aan de Mozartstraat te wachten tot ze opgehaald werd. Een onbekende jongen met een beige jas met capuchon liep langs haar. Even later kom deze jongen weer teruglopen en greep de handtas van de vrouw. De vrouw viel doordat de jongen aan haar tas trok op de grond. De jongen is vervolgens met de handtas weggerend in de richting van de Brahmslaan. De politie verzoekt getuigen zich te melden bij de politie van Leiden Zuid via 0900-8844.

Leiden Politie onderzoekt beroving Een 18 jarige vrouw uit Leiden is zondag 3 juni, rond 06.00, van haar mobiele telefoon en haar fiets beroofd. De Leidse fietste naar huis toe, toen zij op de Lammenschansweg stopte om haar telefoon op te nemen. Op dat moment liepen er twee mannen op haar af die contact met haar zochten. De Leidse ging er niet op in en wilde weer op haar fiets stappen. De mannen vroegen haar haar zakken leeg te maken. Zij namen haar mobiel weg en pakten haar fiets af. De mannen zijn vervolgens weggegaan en de Leidse is naar huis gegaan waarna zij contact met de politie heeft opgenomen. De politie verzoekt getuigen zich te melden bij de politie van Leiden Zuid via 0900-8844.

Leiden Politie onderzoekt inbraken Tijdens mooi weer laten veel bewoners ramen en deuren van woningen openstaan, terwijl zij geen zicht hebben op deze ramen en deuren. Dit biedt insluipers een uitgelezen kans om een woning binnen te dringen en waardevolle spullen weg te nemen.

Tijdens het afgelopen weekend is een flatscreen op deze wijze gestolen uit een woning aan de Lopsenstraat en een portemonnee aan de Vollersgracht. De bewoners hebben aangifte gedaan van diefstal.

De politie waarschuwt voor insluipers en raadt bewoners aan, zelfs met mooi weer, ramen en deuren waarop geen zicht is gesloten te houden.

Alphen aan den Rijn Inbraak in woningen In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 juni is ingebroken in twee woningen aan de Augustijnenlaan. Bij beide woningen werd een zijraam ingeslagen om binnen te komen. Er werden onder andere keukenapparatuur en gereedschap gestolen.

Hazerswoude-Dorp Poging inbraak in woning Twee jongens op een donkere scooter hebben zaterdag 2 juni rond 22.50 uur geprobeerd in te breken in een woning aan de Bentweg. De bewoners hoorde geluiden en namen poolshoogte. De man schreeuwde toen hij opnieuw gekraak hoorde. Hierop zag hij twee jongens over zijn terrein wegrennen het dijkje op in de richting van de Bent. Door via de voorzijde naar buiten te gaan kwam hij de jongens, die nu op een scooter zaten, tegen. De man probeerde hen nog vast te pakken, maar dit mislukte. De jongens die donkere kleding droegen reden weg in de richting van de Dorpsstraat.

Bodegraven Aanrijding tussen drie auto's De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding op de Burg le Coultrestraat in Bodegraven. De aanrijding, waarbij drie auto's betrokken waren, vond plaats op zaterdag 2 juni, omstreeks 16.50 uur. Een 28 jarige bestuurder uit Zwanenburg kon niet tijdig remmen voor afremmend verkeer voor hem en botste achterop de auto voor hem bestuurd door een 54 jarige man uit Haarlem. Door de kracht van de botsing knalde deze op de auto voor hem, een 61 jarige man uit Bodegraven. Door de aanrijding klaagden twee bestuurders over rug- en nekpijn. Zij zijn per ambulance overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De auto van de bestuurder uit Zwanenburg moest weggesleept worden.

Boskoop Getuigen gezocht van inbraak De politie van Boskoop is op zoek naar getuigen van een inbraak die plaats heeft gevonden op zondag 3 juni, tussen 10.30 u en 14.45 uur, in een woning aan de Beemd. Door het inslaan/ intrappen van de ruit naast de voordeur is de inbreker(s) de woning binnengedrongen. Uit de woning zijn sieraden en geld weggenomen.

Vermoedelijk heeft de dader(s) de woning met een oranje plastic Albert Heijntas verlaten. Aangezien het zondag mooi weer was en er veel mensen buiten waren hoopt de politie dat er getuigen zijn. Getuigen kunnen contact opnemen met het politieteam van Boskoop via 0900-8844.

Wees alert op glasgerinkel De politie vraagt de bewoners van Boskoop alert te zijn en bij glasgerinkel de politie te bellen. Regelmatig gaan er bij inbraken ruiten kapot. Door alert te zijn op glasgerinkel en direct de politie te bellen, kan de politie snel ter plaatse zijn en de dader(s) in de kraag vatten. Met de hulp van de inwoners van Boskoop hoopt de politie inbraken op te lossen en te voorkomen.

Gouda Politie onderzoekt woninginbraken De politie onderzoekt twee woninginbraken in Gouda. In een woning aan de Zuidelijke Steijnkade werd in de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 juni ingebroken. De woning werd doorzocht op waardevolle spullen. Uiteindelijk zijn een tas, mobiele telefoon en een flatscreen uit de woning weggenomen. De technische recherche van de politie doet onderzoek naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen. In de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 juni werd er ingebroken in een woning aan de Achterwillenseweg. Uit de woning werden mobiele telefoons weggenomen. De bewoners hebben aangifte gedaan van diefstal. Ook hier zal de technische recherche trachten sporen te vinden van de dader(s).

Gouda Politie controleert sportvissers De politie heeft zaterdag 2 en zondag 3 juni in diverse wateren in Gouda sportvissers gecontroleerd op de naleving van de Visserijwet. Bij geen van de controles werden overtredingen geconstateerd. De politie zal de blijven controleren. De politie maakt vissers attent op de VISpas. Vanaf 1 januari 2007 vervangt de VISpas, in handig creditcardformaat, de welbekende Sportvisakte en Grote Vergunning. Met deze VISpas kun je vissen in alle wateren die in de bijbehorende Lijsten van Viswateren zijn ingebracht. Wat de VISpas precies inhoudt en meer informatie over de sportvisserij is te lezen op www.vispas.nl

Waddinxveen Aanrijding motor en auto De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding op de Kanaaldijk in Waddinxveen. Bij de aanrijding, die plaatsvond op zondag 3 juni, rond 16.10 uur, waren een motorrijder en een automobilist betrokken. De 54 jarige motorrijder uit Waddinxveen reed over de Kanaaldijk, komende uit de richting van Gouda en wilde een auto inhalen. Deze auto, bestuurd door een 66 jarige man uit Waddinxveen, wilde juist aan de linkerkant van de weg een parkeerhaven inrijden. De twee botsten waarop de motorrijder over het asfalt gleed. De motorrijder is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326