Gemeente Brunssum

Oever Vijverpark hersteld

De herstelwerkzaamheden aan de zuidoever van het Vijverpark zijn nagenoeg afgerond. Medio juni wordt het wandelpad weer opengesteld. Er kan dan ook weer vanaf de zuidoever gevist worden.

nieuwe oever vijverpark 16

De oever werd op 15 februari van dit jaar voor wandelaars afgesloten. Aanleiding was de slechte staat van de houten oeverbeschoeiing, die in de loop der jaren weggerot is waardoor de oever instabiel is geworden. Daardoor was het niet langer veilig om het voetpad, dat parallel aan de Vijverlaan direct langs de oever loopt, en de vissteigers, die op de oevers rusten, te betreden.

Inmiddels zijn de oevers en de vissteigers hersteld. De herstelwerkzaamheden zijn uitgevoerd met natuursteen, dat duurzamer is dan houten beschoeiing. In de week van 11 juni zal ook het wandelpad op de zuidoever worden opgeknapt. Later die week wordt de oever, met wandelpad en vissteigers, weer voor het publiek opengesteld.

Talud

Overigens is daarmee het onderhoud aan de zuidzijde van het Vijverpark nog niet helemaal afgerond. In november 2007 zal het talud, dat oploopt naar de Vijverlaan, opnieuw worden aangelegd. In de loop der jaren is hier een verwilderde vegetatie ontstaan. Door het talud opnieuw te beplanten zal ook hier een fraai stukje Vijverpark ontstaan.

De gemeente is van plan om op termijn alle oevers van het Vijverpark in natuursteen uit te voeren. Dat zal gebeuren op het moment dat de houten beschoeiing aan vervanging toe is. Naar verwachting zal dit binnen enkele jaren aan de noordzijde van de vijver het geval zijn.

nieuwe oever vijverpark 2


---