Politie Rotterdam Rijnmond


* POLITIE HOUDT CONTROLE AANHANGWAGENS
RHOON - Politiepersoneel van het district Zuid hield zaterdagochtend een controle op het gebruik van aanhangwagens op de Rhoonse Baan. Tussen tien uur en half één schreef de politie 12 bekeuringen uit voor gevaar van afvallende lading, geen of niet bevestigde losbreekreminrichting, rijden zonder juist rijbewijs, niet kunnen tonen van de juiste documenten en verlichtingsinstallatie van de aanhangwagen niet gekoppeld. Een aantal bestuurders werd gewaarschuwd omdat de aanhangwagen onjuist aan de auto was gekoppeld. Het onjuist gebruik van een aanhangwagen kan erg gevaarlijke situaties opleveren door bijvoorbeeld afvallende lading. Daarom controleert en adviseert de politie gebruikers van aanhangwagens. Zo wordt de verkeersveiligheid vergroot.


* POLITIE HOUDT MAN NA MISHANDELING BUURVROUW AAN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield zaterdagochtend een 42-jarige Rotterdammer aan voor mishandeling op de Van Citterstraat. Rond zes uur 's ochtends ontstond er ruzie tussen de 42-jarige Rotterdammer en zijn 23-jarige buurvrouw nadat zij de verdachte aansprak op geluidsoverlast. De vrouw kreeg een klap in haar gezicht en werd bij haar keel vastgepakt. Gealarmeerd politiepersoneel hield de verdachte aan.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Waterweg-Noord arresteerde zaterdagavond een 44-jarige Schiedammer voor huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn vrouw in hun woning aan de Ploegstraat. Zij liep hierbij verwondingen in haar gezicht op. De Schiedammer is in verzekering gesteld.


* POLITIE HOUDT CONTROLE OPENBAAR VERVOER

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost heeft zaterdagavond met de RET een controle gehouden op de metrolijn Capelsebrug-Ommoord-Capelle aan den IJssel. In totaal werden 149 mensen bekeurd voor zwartrijden en werden 5 processen-verbaal uitgeschreven voor roken op het perron, geluidsoverlast, wildplassen en afval wegwerpen.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield zaterdagavond een actie preventief fouilleren op de Brede Hilledijk. Tussen zeven en tien uur werden 60 personen gefouilleerd en 30 voertuigen doorzocht. Twee slagwapens en een steekwapen werden in beslag genomen. De eigenaren deden ter plaatse afstand van de goederen.


* POLITIE HOUDT MAN NA STEEN GOOIEN AAN
MIDDELHARNIS - Politiemensen van het district De Eilanden hebben zondag in de vroege ochtenduren een 18-jarige man uit Herkingen aangehouden. De man gooide rond drie uur 's nachts een steen tegen een rijdende politiewagen op de Oosthavendijk aan. Politiepersoneel hield de verdachte aan en bracht hem naar het politiebureau waar hij werd ingesloten.


* POLITIE HOUDT DANKZIJ GETUIGE MINDERJARIGEN AAN

HELLEVOETSLUIS - Politiepersoneel van het district De Eilanden hield zaterdag rond middernacht vijf jongens uit Hellevoetsluis (14, 16 en 17 jaar oud) aan voor openlijke geweldpleging. Een getuige meldde dat een aantal jongeren met stenen gooide in de richting van tuinhuisjes op de Atalanta. Hierbij zouden ook ruiten vernield worden. Politiemensen gingen na de melding van de oplettende getuige meteen ter plaatse en hielden de vijf minderjarigen aan. Zij gaan, na toestemming van de ouders, naar HALT.


* MAN VINDT GESTOLEN FIETS TERUG; POLITIE HOUDT VERDACHTE AAN

MIDDELHARNIS - Een 57-jarige man uit Den Haag heeft zaterdagavond zijn fiets teruggevonden nadat deze eerder die dag vanaf de Spuistraat was gestolen. Surveillerend politiepersoneel werd rond half negen op de Van Pallandtweg aangesproken door de man die een jongen op zijn gestolen fiets zag rijden. Politiepersoneel hield de 16 jarige jongen uit Dirksland aan.


* POLITIE HOUDT MAN TWEE KEER IN EEN NACHT AAN

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Rotterdam-Centrum arresteerden in de nacht van zaterdag op zondag een 24-jarige man uit Den Haag voor vernieling. De man werd zaterdag rond middernacht aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Tijdens een blaastest op het Weena bleek hij teveel gedronken te hebben. De politie vorderde zijn rijbewijs in en hield de verdachte aan. Na verhoor op het politiebureau aan het Haagseveer werd de 24-jarige Hagenaar heengezonden. Hij sprak politiemensen in het bureau aan en vertelde het niet eens te zijn met zijn eerdere aanhouding en wilde naar Den Haag gebracht worden. Tijdens het verlaten van het politiebureau vernielde de man een ruit van de toegangsdeur. Hij werd daarop wederom aangehouden, maar dan voor vernieling.


* MAN GEWOND IN GEZICHT NA MISHANDELING; POLITIE HOUDT VERDACHTE AAN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum arresteerde zondag in de vroege ochtenduren een 32-jarige Rotterdammer voor zware mishandeling op de Kruiskade. In een horecagelegenheid kreeg een 21-jarige Rotterdammer zaterdagochtend vroeg onenigheid met de verdachte. Tijdens de ruzie duwde de verdachte een glas in het gezicht van de 21-jarige man. Hij liep diverse verwondingen in zijn gezicht op en werd door politiepersoneel naar het Erasmus MC gebracht. De verdachte is na een door de politie ingesteld onderzoek zondagochtend in Rotterdam aangehouden.



* BUS BEKLAD NA BOETE ZWARTRIJDEN
ROTTERDAM - Twee 20-jarige mannen uit respectievelijk Rotterdam en Nieuwerkerk aan den IJssel zijn vrijdag rond middernacht op de Rochussenstraat aangehouden voor vernieling. Het tweetal was op het metrostation Eendrachtsplein bekeurd voor zwartrijden, was weggelopen en bekladde een bus van de RET met een zwarte stift. Zij werden door surveillerend politiepersoneel aangehouden.


* VROUW GEWOND NA AANRIJDING
ROTTERDAM - Een 26-jarige hoogzwangere vrouw raakte vrijdagavond gewond na een aanrijding op de Hartelbrug. Omstreeks half negen merkte een 26-jarige vrachtwagenchauffeur uit Dordrecht vermoedelijk een file te laat op en reed met de vrachtwagen tegen de stilstaande auto waar de vrouw in zat. Er ontstond een kop-staartbotsing waarbij in totaal vier auto's bij betrokken waren. Het slachtoffer werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het MCRZ, locatie Zuider. Vanwege sporenonderzoek en opruimingswerkzaamheden waren twee rijbanen 2,5 uur afgesloten.


* MAN AANGEHOUDEN NA MISHANDELING
ROCKANJE - Een 18-jarige man uit Hellevoetsluis is vrijdagavond aangehouden voor mishandeling op de Swinsedreef. Surveillerende politiemensen zagen dat de verdachte een 18-jarige plaatsgenoot sloeg en hielden hem aan. Hij is voor nader verhoor en onderzoek overgebracht naar het politiebureau.


* POLITIE HOUDT MAN AAN NA HUISELIJK GEWELD

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster arresteerden vrijdagmiddag een 26-jarige Rotterdammer voor huiselijk geweld. De man mishandelde zijn 26-jarige vrouw in hun woning aan de Christiaan de Wetstraat door haar meerdere malen te slaan. De verdachte werd in de woning aangehouden.


* ANPRCONTROLE
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster, personeel van de Verkeerspolitie en de Rijksbelastingdienst hielden vrijdagmiddag en -avond een ANPR-controle op de Dordtselaan. Tussen twee en negen uur werden 2927 auto's gescand met behulp van het ANPR-voertuig (automatische kentekenherkenning). De politie schreef 32 bekeuringen uit voor onder meer afvallende lading van aanhangwagen, niet tonen rijbewijs, niet dragen van de autogordel, niet handsfree bellen en inde 5157 euro aan openstaande boetes. De Rijksbelastingdienst inde 4278 euro en nam 9 voertuigen in beslag.


* ACHT ARRESTATIES TIJDENS ALCOHOLCONTROLE

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Noord arresteerde vrijdag 8 automobilisten tijdens een alcoholcontrole op de Ringdijk, Straatweg en de Bergse Dorpsstraat. Tussen half tien en half twee moesten 287 bestuurders een blaastest afleggen, waarvan acht teveel alcohol gedronken had. Zij werden aangehouden. Drie bestuurders bleken beginnend bestuurder te zijn. Hoogst gemeten waarde: 745 ug/l.


* GESTOLEN FIETSEN TERUGGEVONDEN TIJDENS FIETSENCONTROLE

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Noord hield vrijdagmiddag en -avond een controle gericht op het vinden van gestolen fietsen en heling. De controle werd gehouden op het Pijnackerplein en de Snellemanstraat. In totaal werden vier fietsen aangetroffen die (vermoedelijk) van diefstal afkomstig waren. De fietsers die in het bezit waren van de gestolen fiets werden aangehouden voor heling. Er bleek zelfs een fiets bij te zitten die vermoedelijk in '91 uit Amsterdam was weggenomen maar ook een fiets uit Groningen bleek in Rotterdam te verblijven. Diefstal van een fiets is uiteraard strafbaar maar het kopen van een gestolen fiets (heling) is dat ook. De politie adviseert om altijd aangifte te doen van diefstal. Zo kan gerichter gesurveilleerd worden op plekken waar veel diefstallen voorkomen, opsporingsonderzoek plaatsvinden maar ook de rechtmatige eigenaar teruggevonden worden.


* POLITIE HOUDT TWEETAL NA AANBRENGEN TAGS AAN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost arresteerde in de nacht van vrijdag op zaterdag rond drie uur twee mannen uit Capelle aan den IJssel (18 en 19 jaar) voor vernieling. Een getuige meldde rond drie uur dat twee mannen graffiti spoten op het geluidsscherm op de A20 ter hoogte van Crooswijk. Het tweetal werd bij de geluidsschermen aangetroffen en bleek in het bezit te zijn van een tas met spuitbussen. Na onderzoek bleek dat zij op elf panelen tags hadden gespoten waarop zij werden aangehouden.


* VERDACHTEN NA VERNIELING AANGEHOUDEN
KRALINGEN - Politiepersoneel van het district Oost hield vrijdagavond twee Rotterdammers aan voor openlijke geweldpleging. Een getuige meldde rond middernacht dat een aantal jongeren een raam ingooide van een auto geparkeerd aan de Taborstraat. Dankzij het opgegeven signalement van de verdachten arresteerde de politie de twee verdachten van 16 en 19 jaar oud op de Goudse Rijweg en de Weteringstraat.


* GROOTSCHALIGE VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel hield vrijdagavond in samenwerking met de Rijksbelastingen, Gemeentebelastingen, Douane en Parketpolitie een grote verkeerscontrole op de Crooswijksestraat. Hierbij werd gebruik gemaakt van het ANPR-voertuig, een voertuig met automatische kentekenherkenning. In totaal werden 28 processen-verbaal uitgeschreven voro onder meer niet in het bezit zijn van een rijbewijs, gladde banden van de auto, geen verlichting, onverzekerd rijden en het niet volgen van de rijrichting. De Rijksbelastingdienst inde 9992 en legde beslag op 9 voertuigen en voerde er 5 af. De Gemeentelijke belastingen legde beslag op 33 auto's, voerde 4 auto's af en inde 16561 euro. De Douane constateerde in 1 voertuig dat verkeerde diesel was gebruikt.


* VERDACHTEN VERNIELING AANGEHOUDEN
VLAARDINGEN - Drie mannen uit Vlaardingen van 19 en 20 jaar oud en een 18-jarige Schiedammer zijn vrijdagavond aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het viertal wordt verdacht van vernieling van een ruit aan de Markt met een paal. Getuigen meldden de vernieling waarna politiepersoneel, waaronder een politieman in burger, de verdachten op de Joubertstraat en de Markt arresteerde.


* POLITIE HOUDT MAN NA VERNIELING AAN
ROZENBURG - Dankzij de aanwijzingen van een getuige is vrijdagavond een 20-jarige man uit Rozenburg aangehouden voor vernieling. De getuige meldde rond middernacht dat twee mannen kentekenplaten van op de Piet Heinstraat geparkeerdstaande auto's af haalde. Hij werd na een onderzoek in de omgeving aangehouden.