Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 4 juni

* MAN OVERLIJDT AAN VERWONDINGEN; TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN

(Zie eerder persbericht zondag 3 juni 2007) ROTTERDAM - De man die in de nacht van zaterdag op zondag tijdens een vechtpartij in een jongerencentrum aan de Spinozaweg ernstig gewond raakte is zondag aan zijn verwondingen overleden. Naar aanleiding van deze vechtpartij heeft politiepersoneel van district Feyenoord-Ridderster twee Rotterdammers van 24 en 31 jaar oud aangehouden. Beiden zijn ingesloten voor nader verhoor. Het slachtoffer, van Poolse afkomst, kreeg rond middernacht ruzie met een aantal medebezoekers. Hierna ontstond een vechtpartij waarbij de man met een barkruk op zijn hoofd werd geslagen. Hij raakte dusdanig ernstig gewond dat hij in de loop van zondag aan zijn verwondingen overleed. Maandag wordt sectie verricht op het stoffelijk overschot om de exacte doodsoorzaak vast te stellen.


* ECHTPAAR IN WONING OVERVALLEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Een echtpaar van 35 en 28 jaar oud is zondagavond rond middernacht in hun woning aan de Max Havelaarburg overvallen. Op het moment dat het echtpaar thuis kwam werden zij opgewacht door drie mannen die hen met een vuurwapen bedreigden. Onder bedreiging werden zij gedwongen hun geld af te geven. Tijdens de overval raakte niemand gewond. Nadat het drietal het geld had bemachtigd verdwenen zij in onbekende richting. Door de vrouw werd vervolgens de politie gealarmeerd. De recherche van district Oost stelt een nader onderzoek in. Mocht u getuige zijn geweest van deze overval of over informatie beschikken die betrekking heeft op dit incident neemt u dan contact op met telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


* ALCOHOLCONTROLE GEHOUDEN
ROTTERDAM - Om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal ernstige aanrijdingen te verminderen heeft politiepersoneel van district Zuid in de nacht van zaterdag op zondag een alcoholcontrole gehouden. Tijdens deze controle die op het Maastunnelplein werd gehouden zijn 226 automobilisten gecontroleerd. Tien van hen kregen een proces-verbaal omdat ze onder invloed van alcohol hun auto bestuurden. Van één bestuurder is zijn rijbewijs ingevorderd. Hij bleek 1.65 promillage alcohol in zijn bloed te hebben.