Vastgoedfonds MERE koopt kantoorpand in Zilina, Slowakije

MIDDLE EUROPE INVESTMENTS
Rubriek: Economie
Datum en tijd: 04-06-2007 11:16

P E R S B E R I C H T

Lochem, 4 juni 2007

Vastgoedfonds MERE koopt kantoorgebouw in Zilina Slowakije

De directie van het beursgenoteerde vastgoedfonds Middle Europe Real Estate N.V. (MERE) maakt bekend een kantoorgebouw in Zilina, Slowakije te hebben gekocht. Met deze aankoop is een bedrag gemoeid van ca. EUR 3 miljoen.

Het bruto aanvangsrendement bedraagt 12%. De totaal verhuurbare vloeroppervlakte van het negen verdiepingen tellende complex is 9.507 m2, waarvan 7.700 m2 flexibele kantoorruimte en 1.807 m2 winkel- en opslagruimte. Het pand is voor 85% verhuurd. Het gerenommeerde telecombedrijf T-Mobile is een van de hoofdhuurders.

Met deze aankoop verwacht MERE in te kunnen spelen op de sterke ontwikkelingen in Zilina. Het pand is één van de grootste kantoorpanden in Zilina en ligt op een uitstekend bereikbare locatie aan de rand van het historische centrum. Zilina is sinds de vestiging van het nieuwe KIA autoproductiecentrum en de recent gereedgekomen snelweg vanuit Bratislava, sterk in ontwikkeling. De stadsregio Zilina telt ruim honderdduizend inwoners en vormt een belangrijk industrieel centrum van Slowakije.

MERE is een (semi) open-end beleggingsinstelling, ISIN code NL0000287340, die investeert in commercieel onroerend goed in Midden Europa met voorshands de nadruk op Tsjechië, Slowakije, Roemenië en Bulgarije. De aandelen zijn genoteerd aan Eurolist by Euronext Amsterdam.

De directie, MEI-Fondsenbeheer B.V.