Politie Groningen

Maandag 4 juni 2007

Provincie Groningen, 04-06-2007

Groningen: beroofd van portemonnee

Een 17-jarige inwoner van Groningen werd zondagochtend aan de Grote Markt mishandeld en beroofd van zijn portemonnee. De jongeman werd omstreeks half vijf door vier á vijf mannen in de omgeving van de ABNAMRO-bank geslagen waarbij zijn portemonnee werd ontfutseld. Het slachtoffer wist zijn portemonnee terug te pakken maar kreeg daarna opnieuw klappen. De Stadjer deed aangifte. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: gewond bij afmeren

Een 38-jarige vrouw uit Westerbroek raakte zondagmiddag gewond bij het afmeren van een boot in het van Starkenborghkanaal. Het slachtoffer zou een sloep ter hoogte van de West Indischekade vastleggen aan een paal. Door nog onbekende oorzaak kwam ze met een vinger vast te zitten tussen het touw en de paal. De vinger werd daarbij grotendeels geamputeerd. De vrouw werd naar een ziekenhuis gebracht.

Musselkanaal: onder invloed in brommobiel

Een 39-jarige inwoner van Musselkanaal kon afgelopen nacht zijn brommobiel laten staan. De man werd op de Anjerstraat gecontroleerd en had met een promillage van 1.15 teveel aan Bacchus geofferd. De Kanaalster was het niet met zijn aanhouding eens. Naar zijn zeggen hoefde hij maar een klein stukje te rijden van de kroeg naar zijn huis.

Kolham: rijbewijzen ingevorderd

Bij een snelheidscontrole op de A7 ter hoogte van Kolham zijn zondagmorgen vier rijbewijzen ingevorderd. Alle bestuurders overschreden de tijdelijke maximumsnelheid van 70 kilometer per uur met meer dan 50 kilometer. Van de 1350 gecontroleerde auto's reden er in totaal 19 meer dan 40 kilometer te hard. Op het betreffende tracé geldt de snelheidsbeperking in verband met wegwerkzaamheden.

Stadskanaal: fietsster over het hoofd gezien

Een 70-jarige inwoonster van Stadskanaal raakte zondagmiddag gewond bij een verkeersongeluk op het Stuurboord in haar woonplaats. De vrouw werd op haar fiets over het hoofd gezien door een 25-jarige inwoner van Nunspeet die met een auto een oprit uitkwam. De fietsster werd met letsel aan hoofd en been naar het ziekenhuis vervoerd.

Appingedam: inbraak in school

Bij een inbraak in een school aan de Westersingel in Appingedam is afgelopen weekend de inhoud van een geldkistje weggenomen. De dader kwam het gebouw binnen door aan de achterkant een raam te verwijderen. Binnen werden enkele deuren opengebroken en alle lokalen doorzocht. De politie stelt een onderzoek in.