Politie Drenthe

Maandagmorgen

Assen, 04-06-2007

Gesleepte motorrijder onderuit
ASSEN Zondagmiddag sleepte een 55-jarige man uit Assen met zijn personenauto een defecte motor, bestuurd door zijn 25-jarige zoon, eveneens uit Assen. In de bocht van de Haarweg en Europaweg Zuid ging het mis want de motorrijder ging onderuit. Hij liep daarbij letsel aan zijn hand op en mogelijk een hersenschudding. Hij is naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen overgebracht. (07-146222)

Alcomobilisten
COEVORDEN In de nacht van zondag op maandag zagen agenten een bestuurder van een personenauto over de Eendrachtstraat rijden. Controle wees uit dat de beginnend bestuurder een alcoholpromillage had van 1,2. Het rijbewijs is daarop ingevorderd van de 20-jarige bestuurder uit Coevorden. (07-146311)

BARGER COMPASCUUM In de nacht van zondag op maandag reden surveillerende agenten achter een personenauto die steeds sneller ging rijden en zelfs het rode verkeerslicht op de kruisding Postweg met het Verlengde Oosterdiep. Op de Limietweg werd een snelheid van 150 kilometer per uur bereikt. Daardoor miste vermoedelijk de bestuurder een bocht in de weg, reed door de bosjes, werd gelanceerd over een sloot en kwam midden op de rijbaan van het Verlengde Oosterdiep tot stilstand. De 43-jarige bestuurder uit het Duitse Hebelermeer, droeg geen gordel waardoor hij met zijn hoofd tegen de voorruit kwam. Hij is naar het Scheperziekenhuis overgebracht met een hoofdwond en snijwonden. Daar is een bloedproef van de man genomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (07-146328)

Rookwaar weggenomen
ASSEN In de nacht van zondag op maandag is rookwaar weggenomen vanuit een supermarkt aan de Nobellaan. Aan de voorzijde werd een ruit vernield waarna de dader kon binnenkomen en de rookwaar kon wegnemen. De schade is nog niet bekend evenals de omvang van de weggenomen rookwaar. (07-146334)

Politie betrapt betondieven
HIJKEN Zondagavond heeft de politie een 20-jarige man en een 23-jarige vrouw, beiden uit Hijken, aangehouden als verdacht van diefstal van ruim 70 betonbanden. Zij reden met hun auto met aanhangwagen, geladen met betonbanden, toen de agenten hen zagen. De diefstal was gemeld door getuigen die zagen dat vanaf de Vorrelveenseweg de banden werden weggenomen. De bestuurder had een alcoholpromillage van 1,1. Omdat hij beginnend bestuurder is werd zijn rijbewijs ingenomen. De banden zijn eigendom van een wegenbouwbedrijf uit Beilen die werkzaamheden verrichten aan de Vorrelveenseweg. (07-146272)

Aangehouden na bedreiging met kettingzaag
EEXTERVEENSCHEKANAAL - Zondagavond heeft de politie een 43 jr. inwoner van Eexterveenschekanaal aangehouden. De man wordt verdacht van het met een motorzaag vernielen van een voordeur en het bedreigen van de 17 jr. bewoner van dat huis aan de Veenhof in Eexterveenschekanaal. Niemand raakte gewond. De aangehouden man is voor nader onderzoek ingesloten. De 17 jr. jongen deed aangifte. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en wat de aanleiding is geweest voor deze escalatie van geweld. (07-146318)

Politie controleert en bekeurt
VLEDDER/MEPPEL/HOOGEVEEN/HOLLANDSCHEVELD - Zondag zijn er in Meppel en Vledder zeven automobilisten bekeurd omdat ze de autogordel niet droegen. Eén automobilist kreeg een boete voor het niet handsfree bellen.
In Hoogeveen en Hollandscheveld controleerde de politie zondagavond op het rijden onder invloed. Op de Mr. Cramerweg in Hoogeveen had niemand van de 120 gecontroleerde automobilisten teveel gedronken. Op de Riegshoogtendijk in Hollandscheveld werden 80 automobilisten gecontroleerd. Eén van hen had teveel gedronken. Bij een 62 jarige man uit Slagharen werd nl. een alcoholgehalte van 0,7 promille vastgesteld. Hij kan door betaling van een boete van 300,- verdere strafvervolging voorkomen.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Bert Peters, tel. 0592 - 45 12 80.