Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Taart voor Goeie Buren

Politici deelgemeente trots op Opzoomerstraten

Op 29 mei vond de Europese dag van de Buren plaats, een dag die in het teken staat van ontmoeting tussen bewoners uit de straten. Rotterdam viert deze dag in het kader van Opzoomer Mee. Ook landen als Frankrijk en België doen mee.

In IJsselmonde deden dit jaar 8 Opzoomerstraten mee. Deelraadsleden en leden van het dagelijks bestuur gingen op bezoek bij deze actieve straten om van bewoners te horen hoe zij met elkaar en hun straat om gaan. En wat zij gezamenlijk doen om als goeie buren met elkaar om te gaan.

Elke bestuurder had een speciaal voor deze dag gemaakte taart meegenomen. De goeie buren zorgden voor koffie en thee. Zoals op de fotos is te zien waren het gezellige en informele ontmoetingen. De gesprekken waren voor de politici zeer informatief en vonden plaats in een ongedwongen sfeer. En, ook niet onbelangrijk, de taart smaakte goed!

Deelraadslid Henk Sterkman ging langs bij de Opzoomergroep Scottstraat waar hij enthousiast werd ontvangen. De bewoners onderhouden hun straat perfect en daardoor heeft de straat een mooie uitstraling.

Deelraadslid Leen van Waardenberg en dagelijks bestuurder Elbert Kelholt werden zeer hartelijk ontvangen door de Opzoomergroep Lodijk. De gesprekken die zij met de bewoners hadden waren zeer informatief en voor herhaling vatbaar.

Deelraadslid Huib Bout heeft een bezoek gebracht aan de Opzoomergroep Rousseaustraat in het Rousseauhuis. De bewoners zetten zich in voor goede onderlinge contacten en de leefbaarheid in de straat.

Deelraadsleden Fredy Bal en Thea Bosman hadden een plezierig gesprek met de Opzoomergroep Kreileroord in woongebouw De Kreilerburcht. De bewoners organiseren met veel enthousiasme diverse Opzoomeractiviteiten. Hieraan doen bijna alle bewoners mee.

Deelraadslid Chris de Veth ging op bezoek bij de Opzoomergroep Plato-Zenostraat bij dartclub Gooi Maar Raak. Deze Opzoomergroep organiseert elk jaar heel veel leuke activiteiten voor jong en oud.

Deelraadslid Ram Soekhlal bezocht de Opzoomergroep Lodijk (oneven). De bewoners (jong en oud) vertelden over hun jaarlijkse Opzoomeractiviteiten in hun straat.

Deelraadslid Wilma Kortram en dagelijks bestuurder Bram van Hemmen gingen op de koffie bij de Opzoomergroep Houdringeweg. Een groep met veel verschillende en interessante mensen; een warm gezelschap.

Deelraadslid Tineke van Hal bezocht de Opzoomergroep Krommenoord en was geboeid door de verhalen van de gemotiveerde en enthousiaste bewoners. Een avond met een gouden randje.